Úterní host Pokondrů: Muzikant Michal Dvořák!

10. března 2015·Těžkej Pokondr na Frekvenci 1·Luboš Procházka
V úterý byl hostem u Pokondrů muzikant Michal Dvořák! Mimo jiné promluvil o nejhorších momentech z loňského turné kapely Lucie. Poslechněte si záznam!

Záznam rozhovoru

Jak vypadá tvůj letošní rok?

Michal: Včera jsme oficiálně ukončili comeback Lucie. Bylo to až skoro dojemné. Teď jsme se rozutekli všichni po svých projektech a já jsem rovnou přeskočil na skoro ještě rychlejší vlak jménem Vivaldianno 2015, byť jsem si myslel, že si minimálně půl roku po Lucii dám pauzu. Bylo to celkem náročných dva a půl roku. Ale s Lucií se všechno podařilo na jedničku, všichni byli spokojení. Překonali jsme všechno, co se dalo. Vyprodali jsme třikrát O2 Arénu a to si myslím, že je laťka, která je na dlouhou dobu dost vysoko. A pod těmi dojmy příjemného závěru tam zajiskřilo něco, že by se to třeba mohlo něco do budoucna opakovat. Takže uvidíme, ale já to zatím vidím růžově. 

Michal Dvořák s Pokondry!

3 nepříjemné otázky

Jaký byl tvůj nejhorší loňský moment s Lucií?

Michal: Dvakrát jsme měli vyprodanou sportovní halu v Ostravě a hodinu před koncertem přišel technik s tím, jestli bych neměl chvilku. Tak když slyším tuhle větu, tak vím, že následuje velký průser. Tak jsme měli zaseklou hydrauliku a bez té to všechno ztrácí smysl. Naštěstí ti kluci, kteří nám to dělali, tak přivezli nějaké dva chlapíky, kteří tam odpojili nějaké dráty a s kladivem a šroubovákem to rozchodili.

Bojíš se tzv. Islámského státu?

Michal: Myslím si, že ten strach je oprávněný, ale naštěstí ty státy okolo mají dost zdravého rozumu na to, aby v téhle situaci drželi při sobě. Myslím si, že ten názor je celosvětově jednotný a liší se jen v tom, jak to řešit.

Co tě hudebně irituje, co nesnášíš?

Michal: Já už jsem tak starý, že už jsem naštěstí to nesnášení opustil. Když jsem byl mladý, tak to jsem to byl jen já, já, já, nebo tedy my, my, my a nic víc. V období, kdy každý týden hrál v kapele někdo jiný, tak ten tým, který hrál zrovna v tu chvíli s tebou byl v pořádku  a ti druzí byli ti špatní. Ale za čtrnáct dní jsi pak hrál s těmi druhými, které jsi měl předtím za bandu debilů. (smích) Ale on to ten věk a zkušenosti obrousí.

Další epizody pořadu Těžkej Pokondr na Frekvenci 1

Doporučujeme