Test pražských svařáků: Ochutnali jsme ho na všech zásadních místech. Kde je ten NEJ? VIDEO

6. prosince 2016·Jídlo a pití·Redakce
K vánočním trhům neodmyslitelně patří stánky se svařeným vínem. Voňavý nápoj na zahřátí ale nechutná všude stejně. Moderátoři Frekvence 1 Markéta Mayerová a Roman Mikesch proto vyrazili do centra Prahy a vyzkoušeli, který voní tou pravou vánoční atmosférou a který chutná nejlépe. Umějí Pražáci svařák?

Vánoční trhy bez svařeného vína si lze jen těžko představit, my jsme v Prze navštívili hned čtyři, a to na Staroměstském, Václavském, Tylovo náměstí a náměstí Míru. “Každý národ si myslí, že svařák je jeho národní pití. Všechny národy se pletou, pochází se starověkého Říma, kdy jí opravovali nepovedené víno,” uvedla z historie voňavého nápoje porotkyně svařáků Markéta.

Test odstartoval na Václavském náměstí. Předností ochutnávaného vzorku byla vůně skořice a hřebíčku. Ve všech stáncích stál svařák včetně testovaného 50 korun.

Na Staroměstském náměstí stojí svařák také 50 korun. “Není tak sladký a více vynikne chuť koření,” pochvalují si moderátoři.

ČTĚTE TAKÉ: Vánoční Praha boduje! Objevila se na seznamu 10 nejkrásnějších měst světa, kde strávit zimu

Na náměstí Míru a “Tyláku” ušetříte deset korun. “Já myslím, že n ceně úplně tak nezáleží. Záleží na chuti. Všechna vína měla něco do sebe a mají tu atmosféru Vánoc,” shodli se porotci – moderátoři.

Jak moderátoři svařené víno ohodnotili, na to se podívejte na videu.

Autor: Anna Netušilová

Další epizody pořadu Jídlo a pití

Doporučujeme