Fotbalový nároďák je bez trenéra! Pavel Vrba utíká do divokého Dagestánu

30. června 2016·Horoskopy·Redakce
Trenér Pavel Vrba odchází od české fotbalové reprezentace a podepsal smlouvu s Anži Machačkala. Spolu s ním odchází také dosavadní manažer Dušan Fitzel a trenér brankářů v Plzni Martin Ticháček.

Záznam rozhovoru

Dvaapadesátiletý Vrba byl u národního týmu od prosince 2013, kdy přišel z Plzně a s FAČR podepsal čtyřletou smlouvu s dvouletou opcí. S reprezentací vyhrál kvalifikační skupinu o postup na mistrovství Evropy, tam však jeho výběr ve třech zápasech získal jediný bod za remízu s Chorvatskem, skončil poslední ve skupině a nepostoupil do play off.

“Velmi si vážím toho, že jsem dostal možnost vést českou reprezentaci, vždy jsem to považoval za čest a skvělou zkušenost. Po mistrovství Evropy jsem zvážil všechny okolnosti a nakonec se rozhodl akceptovat nabídku Anži Machačkala, s jejíž konkrétní podobou jsem byl seznámen několik dní po skončení turnaje,” řekl Vrba. U národního mužstva končí s bilancí 25 odehraných zápasů a 10 výher, 5 remíz a 10 porážek při skóre 41:36.

Už před šampionátem se spekulovalo o jeho zájmu vrátit se na klubovou úroveň a o nabídkách z Ruska. V úterý potvrdil, že má zájem o využití výstupní klauzule v reprezentační smlouvě. Machačkala se v minulé sezoně udržela v ruské lize až díky úspěšné baráži a nyní chce budovat nový tým.

Poslechněte si, kde vlastně leží Machačkala a co je to za fotbalový klub

Další epizody pořadu Horoskopy

Doporučujeme