Michal Dusík: Jestli se těším na hokej? Záleží, jak bude hrát český tým

30. dubna 2015·Těžkej Pokondr na Frekvenci 1·Redakce
K Pokondrům ve čtvrtek přišel komentátor České televize Michal Dusík. Miloš a Roman si s ním povídali o tom, jak se připravuje na hokejové mistrovství světa a co si myslí o kauze trenéra Růžičky. Poslechněte si záznam rozhovoru!

Záznam rozhovoru

Jak se těším na MS v hokeji?

Michal: Mám říct oficiální nebo upřímnou odpověď? (smích) Já se těším, protože hokej mám moc rád. Motám se kolem něj od pěti let, za chvilku to bude půl století. Vždycky před začátkem šampionátu je to hodně práce, takže já se vlastně těším na to, až ten šampionát začne. To už je ten den D, hodina H, pak není cesty ven, už si člověk nic další nepřipraví a nebude před tím žádná další práce. Pak už je to taková horská dráha, kdy člověk nejdřív čeká nahoře na kopci a pak se to spustí dolů a je to takový frmol, kdy se to zastaví až 17. května při finále a člověk si pak říká, že je to škoda, že to skončilo. Nebo si říká, že je dobře, že už je to za námi. Hodně záleží i na tom, jak bude hrát český tým. 

Když komentuješ nějaký vypjatý zápas, chce se ti pak jít si lehnout?

Michal: To se nedá, protože ten adrenalin tam taky musí trošku fungovat. Mám spíš takový pocit, že jdeme zase na panáka. (smích)

Jak se ti komentuje, když naši hrají špatně a je jasné, že prohrají?

Michal: To jsou asi chvíle, kdy skutečně není dobré brouzdat ve statistikách. Komentátor si musí udržet odstup ať už se daří nebo nedaří. Ty emoce, které do toho dává musí být řízené, aby ta radost nebo to zklamání neovlivnilo vlastní vyjadřování. Člověk se musí od toho oprostit. Aby člověk neřekl, že už je to v háji, ať na další zápas ani nekoukají. I ten opačný extrém: “Tak to je fantastický, to jdeme jasně na zlato! Rusové, no promiňte, nějakej Malkin, co to má být?! Kašpar!” (smích)

3 nepříjemné otázky

Chtěl jsi někdy odejít z ČT ke konkurenci?

Michal: Měl jsem nabídku, když vznikala Nova. Jsem proti americkým pravidlům 22 let v jedné firmě a podle amerických pravidel jsem to asi zkusit měl, ale jsem přesvědčený, že jsem udělal dobře a nelituju. Samozřejmě bylo pár momentů, kdy si člověk říkal, jestli to má zapotřebí. Spíš byly nabídky i mimo televizní práci, ale já nelituju, vždycky může být ještě hůř. (smích) Neee, já jsem spokojený.

Můžeš nám říct nejhorší vlastnost Roberta Záruby?

Michal: Workoholik!

Co říkáš na kauzu vladimíra Růžičky?

Michal: Počkejme co teď udělají orgány činné v trestném řízení, protože do té doby je to jedno. Rozhodně si nemyslím, že by bylo rozumné, chytré a moudré na základě podobných videí odvolávat trenéra před šampionátem. 

A dokážeš si představit, kdo by tam šel?

Michal: Nedokážu. To, co se říká, že Kanada jmenuje trenéra týden před šampionátem, to je něco úplně jiného. Český tým se nějakým způsobem vyvíjí a velká část je z evropských hráčů, které ten Vladimír musel během sezóny vést. Není to tuctový trenér, kterého by bylo snadné vyměnit, že bychom vzali místo trenérta A trenéra B. Neřešil bych to do té doby, než skončí vyšetřování. Myslím si, že u nás platí presumpce neviny a kontinentální pohled na právo, nikoliv šaría. 

Další epizody pořadu Těžkej Pokondr na Frekvenci 1

Doporučujeme