Středeční host Pokondrů: Herec Václav Neužil

30. září 2015·Těžkej Pokondr na Frekvenci 1·Redakce
K Pokondrům přišel ve středu herec Václav Neužil. Člena Dejvického divadla jste mohli vidět ve filmu Okresní přebor nebo v seriálu Čtvrtá hvězda. Poslechněte si záznam rozhovoru.

Záznam rozhovoru

Jak jste odstartoval novou divadelní sezónu s kolegy z Dejvického divadla?

Václav Neužil: My začínáme každou divadelní sezónu podobně, už asi 10 let v lesním divadle v Řevnicích. Poslední srpnový týden tam hrajeme až pět představení. To mám za sebou, teď byla pauza a začínáme doma. V Řevnicích jsme hráli tři kusy a je to takový ten pozvolný návrat. A je tam tak pět až šest stovek lidí, což je skvělé.

Jak daleko je realizace filmu o Emilu Zátopkovi, který by s vámi měl točit David Ondříček?

Václav Neužil: Chtěli jsme ho točit letos, ale dopadlo to tak, že jsme nedostali peníze a musela se realizace posunout. Píše se nová verze scénáře a jestli všechno klapne, tak by se mělo točit příští rok.

3 nepříjemné otázky

Jaká je nejhorší vlastnost Hynka Čermáka?

Václav Neužil: Nechce si opakovat texty, prudí ho to a otravuje. Já s ním mám často tandemy a já jsem ten druhý typ kolegy, který za ním leze a říká, že jsme to minule pos*ali a on mi na to řekne, ať ho nechám dopít kafe a vykouřit cigáro.

Nejhorší vlastnost kolegy, který vás přivedl do Dejvického divadla, Miroslava Krobota?

Václav Neužil: Pro hodně lidí je jeho nejhorší vlastnost, že málo mluví a svou mlčenlivostí a tváří neprozrazuje nic.

Jak vám nabídl angažmá, když málo mluví?

Václav Neužil: Musel. (smích) To mi telefonoval, takže tam mluvil, ale také to bylo velmi krátké. Ale pro mě to je paradoxně jeho nejlepší vlastnost, mně nevadí mlčet.

Nejhorší vlastnost hvězdy souboru, Ivana Trojana?

Václav Neužil: Určitě nějaký způsob puntičkářství a pedantství. To vím, že v kolezích dokáže vzbudit vlnu emocí. Ale vím, že v sobě mám něco podobného. Ale je to jen to pracovní puntičkářství. Ale já mu rozumím. Je to na výstost profesionální vlastnost. 

Další epizody pořadu Těžkej Pokondr na Frekvenci 1

Doporučujeme