Aerolinky začaly nabízet vyhlídkové lety

20. září 2020·Články·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto (Foto: Shutterstock.com)

Australský dopravce Qantas Airways nabízí sedmihodinové vyhlídkové lety kolem Velké útesové bariéry. První let se vyprodal během pár minut. Aerolinky tak navazují na nový trend lítání "nikam" o který je zájem hlavně v Asii. Lety začínají a končí na stejném letišti a letecké společnosti si tak kompenzují koronavirový výpadek příjmů.

Koronavirová opatření nejvíce postihla letecký průmysl. Letecké společnosti z asijsko-pacifického regionu přišly o všechny zákazníky. Počet přeshraničních cestujících se podle asociace AAPA (Association of Asia Pacific Airlines) v červenci snížil o 97, 5 procenta. Z tohoto důvodu se tamní aerolinky přiklonily k vyhlídkovým letům, kde nemusí překračovat hranice.

Lety nabízí tchajwanské aerolinky EVA Air, japonské ANA Holdings a australské Qantas Airways. Ten nabízí přelet přes Ayersovovu skálu, Velkou útesovou bariéru a záliv Port Jackson. Letenky se pohybují v rozmezí 787 až 3 787 australských dolarů, což je v přepočtu třináct až šedesát dva tisíc korun). Podle serveru IDnes.cz se místa vyprodala rychle, protože lidem létání chybí. “Je to nejrychleji vyprodaný let v historii společnosti,” sdělila Reuters mluvčí Qantas. Z toho důvodu se letecká společnost rozhodla nabídku letů rozšířit.

O vyhlídkové lety je enormní zájem. Mezi dalšími dopravci, kteří tuto novinku příští měsíc zavedou je vlajková společnost ze Singapuru. Ekologům se takové znečišťování ovzduší nelíbí. “Nabádají k bezdůvodnému, uhlíkovému náročnému cestování. Je to  přinejlepším dočasné řešení, které navíc odvádí pozornost od politiky nezbytné ke zmírnění klimatické krize,” řekla agentuře Reuters podle iDnes.cz aktivistická skupina SG Climate Rally.

Články - další články

Doporučujeme