Ariana Grande, na jejímž vystoupení v Manchesteru zabíjel terorista, uspořádá koncert pro oběti

27. května 2017·Články·Redakce

Americká zpěvačka Ariana Grandeová slíbila, že se vrátí do Manchesteru a uspořádá tam benefiční koncert. Bude věnován obětem sebevražedného útočníka, který se po jejím pondělním vystoupení v Manchesterské aréně odpálil a zabil 22 lidí. Výtěžek ze svého koncertu v rodném Manchesteru hodlá věnovat obětem atentátu také bývalý frontman skupiny Oasis Liam Gallagher. Naopak rocková kapela Kiss dnes oznámila, že ruší svůj koncert původně plánovaný v Manchesterské aréně na 30. května.

Třiadvacetiletá Grandeová ve vzkazu na Instagramu uvedla, že termín jejího koncertu ještě nebyl stanoven. Uvedla však, že nenávist nesmí zvítězit.

“Naší odpovědí na toto násilí musí být těsnější semknutí, vzájemná pomoc, více lásky, více zpěvu a laskavější a šlechetnější život, než jsme vedli předtím,” napsala zpěvačka, která po pondělním útoku přerušila své světové turné Dangerous Woman a zrušila několik evropských koncertů. Její turné bude pokračovat 7. června v Paříži.

Gallagher dnes oznámil, že výtěžek z koncertu, který bude mít příští úterý v O2 Ritz aréně v Manchesteru věnuje dobročinnému fondu We Love Manchester Emergency Fund, který zřídily britský Červený kříž a manchesterská radnice na pomoc obětem a pozůstalým. Dosud se mu podařilo vybrat 4,1 milionu liber (přes 124 milionu korun).

Kapela Kiss zrušila svůj koncert, který se měl konat 30. května v Manchesterské aréně. Členové skupiny Paul Stanley, Gene Simmons, Eric Singer a Tommy Thayer v dnešním prohlášení uvedli, že jsou “zdrceni zvěrstvem spáchaným na nevinných obětech Manchesteru”. Už zakoupené vstupenky mohou lidé vrátit a peníze dostanou zpět.

Zdroj: ČTK

Články - další články

Doporučujeme