Blonďatá kráska z Fantomase oslavila 85. narozeniny

30. září 2020·Celebrity·Lenka Skrzeczkova

Jean Marais, Louis de Funès, Mylène Demongeot. (Foto: csfd.cz)

Francouzská herečka Mylène Demongeot v úterý oslavila 85. narozeniny. Blonďatou krásku můžete znát hlavně z filmové trilogie Fantomas, kde ztvárnila mladou novinářku. Byla také považována za hlavní konkurentku zpěvačky a herečky Brigitte Bardot. Tak vysoký věk byste jí tipovali těžko a ukazuje tak světu, že se dá stárnout s obrovskou grácií. Informoval o tom server Extra.cz

Mylène Demongeot se narodila v Nice a jako malá se věnovala hře na piáno a navštěvovala kurzy dramatického umění. Dětství ale neměla vůbec lehké. Byla totiž terčem šikany a posměchu ostatních dětí, protože šilhala. Jako malá milovala kino, kam utíkala před světem ve kterém zrovna zuřila 2. světová válka.

V období dospívání podstoupila operaci očí a zbavila se šilhání. Následovně se přestěhovala s rodiči do Paříže, kde začala studovat herectví. Po ukončení studia nastoupila na modelingovou dráhu, kde pracovala pro Pierra Cardina, bohužel silný vztah k filmu přetrvával. V roce 1953 se dočkala své první filmové role a stala se tak pro mnoho mužů erotickým symbolem.

Její osudovou láskou se stal Marc Simenon se kterým strávila dlouhých 31 let. Mají spolu dceru Diane a syna Serge. Bohužel v roce 1999 manžel nešťastně upadl a tak jejich šťastné manželství skončilo.

Diváci ji hlavně znají z rolí zapálené novinářky v trilogii Fantomas, kde si zahrála po boku Jeana Maraise a Louis de Funése. Hrála také ve filmu Tři mušketýři. Za svůj nejlepší filmový snímek považuje  Beneath the Rooftops of Paris. Aktuálně se věnuje psaní knih. Nejznámější je My Sacred Monsters, kde píše o setkání  s nejbystřejšími lidmi své doby.

Podle Extra.cz je herečka zastánkyní důstojné smrti a podporuje eutanázii. “Můj věk je hrozný. I když mi všichni dělají komplimenty a říkají, že vypadám mnohem mladší, než ve skutečnosti jsem, tak čas nemůžeš podvést. Pomalu, ale jistě se blížím k cestě na druhý břeh, kde mě stěží očekávají sněhově bílí andělé nebo dobromyslní bohové,” ocitoval herečku portál fragrantica.com.

Celebrity - další články

Doporučujeme