Bolest zubů dokáže pěkně potrápit. Babské rady, které FUNGUJÍ

20. října 2017·Články·Redakce

shutterstock

Kdo nezažil úpornou bolest zubu, ten neví, co je to zoufalství. Chodit celou noc se stroužkem česneku v uchu, protože babička říkala, že to funguje, nahřívat polštářek na topení a pak ho přikládat na bolavou dáseň, kloktat heřmánek, zapíjet prášky, hlavně ať už je ráno a můžeme jít k zubaři. Existují ale opravdu babské rady, které pomáhají. Znali jste je?

Důvodů nateklé tváře může být hned několik – prasklý zub, vypadnutá plomba, infekce, odhalený zubní kořen, zánět dutiny či kaz. Bolest způsobuje podrážděná zubní dřeň, která má mnoho nervových zakončení.

Sůl a pepř

Smícháním soli a pepře vzniká analgetická, antibakteriální směs, která má vysoce protizánětlivé vlastnosti a je přímo balzámem na citlivý zub. Trochu soli, stejné množství pepře a trochu vody – vytvoří se pasta, kterou jemně potřeme zub a necháme několik minut působit.

Cibule

Omezit bolest zubu můžete také pomocí cibule, má dezinfekční účinek a ničí mikroby. Žvýkejte kousek, který v puse snesete, několik minut.

Česnek

Přírodní antibiotikum s úžasnými léčivými účinky, to je česnek. Směs přímo ze stroužků nebo kašičku z práškového česneku a vody naneste přímo na citlivou oblast. Žvýkání jednoho stroužku přináší okamžitou úlevu, ne každý to ale snese.

Hřebíček

Antioxidační, uklidňující a antibakteriální účinky má také hřebíček, který skvěle a rychle bojuje proti infekci.

Teplá slaná voda

Do sklenice teplé vody přidejte malou lžičku soli, zamíchejte a vypláchněte touto směsí ústa. Díky soli dojde ke zmírnění otoku i zánětu.

Články - další články

Doporučujeme