Budař v září zahájí turné, na němž pomůže lidem nalézt partnera

16. srpna 2017·Celebrity·Redakce

Herec Jan Budař. (Foto: se souhlasem Jan Budař)

Herec, hudebník a výtvarník Jan Budař 6. září v Luhačovicích zahájí Seznamme se tour 2017, na němž opět nabídne divákům možnost nalézt partnera. Turné zakončí 28. listopadu v Brně v Divadle Bolka Polívky. Na třetí koncertní show tohoto druhu spojené s jeho autorskými písněmi a hereckými výstupy tentokrát nevyrazí se svoji kapelou Eliščin Band. Koncerty absolvuje sám, jen s klavírem.

“Dlouho jsem se k tomu kroku odhodlával, protože stát sám dvě hodiny na podiu je velká výzva. Musel jsem se do svých písní znovu ponořit, a tak dlouho jsem každou z nich pečlivě studoval a hrál a mazlil se s ní, až jsem jim všem dal úplně nový rozměr. Zpívám je s větší a větší radostí,” řekl ČTK Budař.

Během večera se Budař vtělí do čtyř rolí charismatických mužů, kteří se budou seznamovat s náhodnými divačkami z publika. Nabídne nenapravitelného romantika Viktora Kalinu, tvrdého rockera Broňu Čupříčka, nekompromisního podnikatele Tomáše Jeronýma Kroupu i cítícího esoterika Ondreje “Zen” Nadpozemského. “K tomu se mě diváci mohou na cokoliv zeptat, takže je to něco mezi kabaretem, divadlem a koncertní show. A to mě velmi baví, protože mám rád pestrost a překvapení,” uvedl.

Budař nedávno dokončil ilustrace ke své pohádce Princ Mamánek. Vyjde na podzim nejen jako kniha, ale i jako audiokniha, kterou vedle něj načetli Ondřej Vetchý, Libuše Šafránková a Josef Abrhám. Hudbu k audioknize složil Ondřej Brzobohatý. “Já knihy miluju. Jsou to takové barevné velkofilmy v našich myslích. Kromě toho jsem se toho při psaní hodně naučil a zdá se, že se to stalo součástí mého života,” podotkl Budař, který se ve své filmové kariéře chystá s režisérem Markem Najbrtem točit pohádku Čertí brko.

Vystoupení pod názvem Seznamme se Budař vedle klubů a divadel absolvoval i na netradičních místech, například v roce 2015 v posledním vagónu metra na trase B nebo tři roky předtím v pražské tramvaji číslo 12. Čtyřnásobný držitel Českého lva Budař debutové album Uletěl orlovi vydal v roce 2006.

Zdroj: ČTK

Celebrity - další články

Doporučujeme