Adam Mišík: Spousta interpretů se tváří, že mají rádi lidi, ale v realitě je rádi nemají

29. září 2022·Celebrity·Lenka Skrzeczkova·Helena Šulcová

Adam Mišík. (Foto: Frekvence 1)

Hostem podcastu Heleny Šulcové Mezi čtyřma očima byl zpěvák a herec Adam Mišík. V rozhovoru zavzpomínal na zpěváka Karla Gotta (†80) a na koncert v O2 aréně, kde mu společně s ostatními zpěváky vzdal hold. Také prozradil, čím ho Mistr inspiroval.

Adam Mišík v létě hodně natáčel, ale měl i nějaká koncertní vystoupení. Za velkou příležitost považuje účinkování na dvou koncertech v O2 aréně, kde vzdal hold zesnulému zpěvákovi Karlu Gottovi. O jeho účinkování ho požádala přímo Ivana Gottová. “Bylo to těsně před covidem. Tam jsme se domluvili na tom, co to bude za písničku, pak se to odkládalo,” uvedl. Před vyprodanou O2 arénou pak zpíval hit Když milenky pláčou. Konečně přišel ten čas, uskutečnilo se to a bylo to strašně nervózní. Zpívat mistrovu píseň je výzva, protože lidi jsou zvyklí na to, jak to zpíval Karel a já to vzal po svém, to ani nejde jinak a ne každý je schopný pochopit to nebo to přijmout,” říká.

Na kritiku se po koncertu nekoukal a sám to zazpíval podle sebe tak, jak nejlépe mohl. “Dál to nemá smysl řešit,” dodal se smíchem Mišík. Dokonce mu před koncertem Ivana Gottová půjčila pro štěstí náramek Zlatého slavíka. “Ano, půjčila mi ho a košili jsem si nechal ušít podle Karla. Je to podobný střih, jaký měl, když zpíval tuhle písničku. Takže jsem si s tím pohrál. Přeci jenom to byla ojedinělá událost, která se už třeba nebude opakovat.” I přes talisman přiznává, že byl nervózní.

Podepisuji se do posledního člověka

Na Karlu Gottovi mnoho umělců obdivovalo spoustu věcí. “Obdivoval jsem na něm absolutní profesionalitu. Myslím, že spousta interpretů se tváří, že mají rádi lidi, ale myslím, že v realitě je rádi nemají. Karel miloval lidi a je to z toho cítit. A tohle si myslím, že je vzácné, protože ne každý interpret to má takto dané, že je ochotný se lidem dát do posledního článku. Takže si myslím, že je i to ten důvod, proč Karel byl Karel,” sdělil.

Sám se snaží po koncertu vždy zůstat na autogramiádu. “Podepisuji se do posledního člověka. Dokud je to možné dělat, tak se snažím. Samozřejmě někdy je to náročné, člověk je po koncertu unavený, ale fanoušek si odnáší nějaký osobní moment, a to si myslím, že je důležité.”


Celebrity - další články

Doporučujeme