Adele skrývá v písních smutek z vlastního života

10. dubna 2016·Celebrity·Redakce

Je krásná, má božský hlas a přeci je jiná, než většina jejích kolegyň z branže. Loni byla Adele nejposlouchanějším hudebníkem světa.

Album 25 vyšlo v listopadu a do konce roku se ho prodalo patnáct milionů kusů!

V civilu se Adele jmenuje Adele Laurie Blue Adkins. Narodila se v Londýně 5. května 1988. Se zpěvem začala jako malá a dnes se může pochlubit spoustou ocenění včetně Oscara a Zlatého glóbusu. 

Její hity válcují hitparády (Rolling in the Deep, Someone Like You nebo Set Fire in the Rain. A pochopitelně titulní píseň k filmu Skyfall). 

Její otec byl těžký alkoholik, takže dětství neprožívala zrovna na růžovém obláčku. Rodiče se kvůli otcovu pití rozvedli, když byla ještě malá. 

Maminka Adele podporovala, první  koncerty se konaly u nich doma. Občas dorazili kamarádi, občas byla maminka jediným publikem. Možná nevíte, že Adele v počátcích kariéry ovlivnila skupina Spice Girls. 

V roce 2006 absolvovala Vysokou školu múzických umění v Coydonu (jejími spolužačkami byly i britské zpěvačky Leona Lewis nebo Jessie J.).

Chodila s bisexuálem

Adele vystřelilo do nebe debutové album 19. Inspirací pro ni byl rozchod s přítelem. Adele ho milovala, přestože věděla, že je to bisexuál. Ten jí nakonec  utekl s jedním z kamarádů. Znáte písničku Daydreamer? Tam se z rozchodu vyzpívala. 

Málem přišla o hlas

Adele začala kouřit už ve 13 a dotáhla to na celou krabičku denně. Až letos v lednu se odnaučila kouřit pomocí hypnózy. Lékaři jí doporučili s cigaretami naprosto skončit, pokud nechce přijít o hlas. O ten v roce 2011 dokonce přišla, pomohla jí až operace hlasivek. 

Výrazná postava

Módní návrhář Karl Lagerfeld o ní prohlásil, že je trochu tlustá, ale má nádherný obličej a božský hlas. Adele svou postavu vnímá jako devizu. Většina lidí se s ní může ztotožnit.

Simon a Angelo

Zpěvačka teď prožívá skvělé období. Žije s ředitelem charitativní organizace Drop4Drop Simonem Kornackym. V říjnu roku 2012 se jim narodil syn Angelo James.

Turné do Česka nedorazí

Adele je na turné, které odstartovalo letos 29. února v irském Belfastu. Na konci dubna se přesune do Skandinávie, Německa a dalších evropských zemí. Od července ji čeká USA a Kanada. Nejblíž na Adele z Česka bude 7. a 8. května v Berlíně. 

 

 

 

Celebrity - další články

Doporučujeme