Alice Nellis už zítra u Pokondrů!

7. října 2014·Celebrity·Redakce

Báječná léta pod psa byla první knížka, kterou jsem od Michala Viewegha a také se mi moc líbila Vybíjená.

Máte ráda knihy Michala Viewegha?
Já si pamatuju, když mi bylo asi 22, tak jsem četla Báječná léta pod psa. To byla první kniha, kterou jsem od Michala četla a hrozně se mi líbila, protože dokázala něco, co mnoho současných autorů žijících tady neumělo nebo nedělalo. A to se s humorem a citem pro přesné vykreslení vztahu a situace podívalo na dobu, ke které jsme teprve hledali přístup. A v tom, si myslím, že Michal má mimořádný dar. Že si relativně rychle dokáže od věcí vytvořit odstup. Já jsem nečetla všechny jeho knihy, já znám některé a třeba moc se mi líbila kniha Vybíjená. Takže tyhle dvě znám a pro mě třeba tyhle dvě jsou vyjímečné. Myslím si, že má úžasný cit pro to v krátkém obyčejně znějícím dialogu postihnout nějakou podstatu vztahu. To je velký dar. To nemá úplně každý.

Čím je pro vás váš film jiný než to, s čím se setkáváme v současné distribuci českých filmů?
Já si myslím, že každý fim je úplně jiný. Těžko najdete dva stejné. Já se ten film snažím udělat tak, jak v danou chvíli umím a o tom, co mě zajímá. Já si myslím, že každý film je vyjímečný, protože ho dělají jiní lidé, snaží se, tedy věřím, že většina se snaží, a já kdybych o tom takhle uměla mluvit a popisovat to a vysvětlovat důležité myšlenky v rádiu během několika vět, tak určitě nedělám dvouhodinový film. Na to si budou muset přijít ti lidé sami.

Jak jste vnímala reakce některých bigbíťáků na Revival (pozn. red. film z roku 2013, který Alice Nellis režírovala podle svého scénáře), kde padaly věty: „No takhle to nechodilo, to je její představa o tom, jak fungoval androš“. Co jste na to říkala?
Že jsem netočila film o androši. Asi si toho nevšimli.

Celebrity - další články

Doporučujeme