Miranda ze Sexu ve městě chce být guvernérkou

19. března 2018·Celebrity·Barbora Pisingerová

Zdroj: ČSFD

Americká herečka Cynthia Nixon, jedna z hvězd seriálu Sex ve městě, se chce ucházet o guvernérské křeslo státu New York. V pondělí na Twitteru oznámila, že se v demokratických primárkách, ze kterých vzejde oficiální stranický kandidát, postaví nynějšímu guvernérovi Andrewu Cuomovi. Cuomo chce v listopadových volbách získat třetí guvernérský mandát.

“Miluju New York a dnes oznamuji svou kandidaturu na guvernérku,” napsala Nixon na Twitteru. Jedenapadesátiletá herečka, která se dlouhodobě angažuje ve veřejných občanských aktivitách, v minulosti uváděla, že o možné kandidatuře uvažuje, oficiálně ji ale potvrdila až v pondělí.

Trojnásobná matka Nixon, která se otevřeně hlásí k homosexualitě, v nedávných projevech opakovaně vyzývala demokraty, aby se místo politické strategie strany stojící proti republikánskému prezidentovi Donaldu Trumpovi důrazně zaměřili na svou liberální identitu. Nixonová je vnímána jako spojenec newyorského starosty Billa de Blasioa, který se s Cuomoem v mnoha názorech rozchází.

Demokraté podobně jako republikáni nejdříve ve stranickém hlasování vyberou kandidáta na guvernéra, kterého pak do listopadových voleb postaví. U demokratů zájem vedle současného guvernéra a Nixon vyjádřil také Terry Gipson, bývalý člen Senátu státu New York. Průzkumy veřejného mínění ve stranických volbách jasně favorizují guvernéra, podle institutu Siena Research by Cuomo získal 60 procent hlasů a Nixon 19 procent.

Zdroj: ČTK

Celebrity - další články

Doporučujeme