Anička Slováčková o ztrátě vlasů: Jsme krásné, silné a jedinečné, ať už s nimi, nebo bez nich

6. listopadu 2021·Celebrity·Barbora Turková

Anna Julie Slováčková. (Foto: se souhlasem Anna Julie Slováčková)

Za poslední roky si toho Anička Slováčková vytrpěla opravdu hodně. I přes svůj nízký věk se musela poprat s rakovinou prsu a vyrovnat se s tím, že přišla o vlasy. Pro web ŽivotvČesku.cz se svěřila, jak se s touto ztrátou vyrovnávala.

V pouhých 24 letech se Anna Julie Slováčková dozvěděla, že má rakovinu prsu. Zpěvačka a herečka se se zákeřnou nemocí naštěstí statečně poprala, ale jak sama říká, ještě nemá vyhráno. Čekají ji další vyšetření, která ji ujistí, že se jí nemoc nevrátila. „Zdravotně už jsem naštěstí v pořádku, cítím se stále stejně dobře, nepozoruji žádnou změnu. Další kontrolu mám ale až začátkem příštího roku, tak doufám, že se dozvím, že jsem pořád zdravá,“ svěřila se pro web ŽivotvČesku.cz.

Anička často veřejně rekapituluje těžké časy, kterými si prošla. Nyní sdílela snímky, z nichž jeden vznikl před dvěma lety, druhý minulý rok a ten třetí letos. Je na nich zmapovaná její proměna a především růst vlasů, od holé hlavy poté, co jí všechny kadeře vypadaly, po krásnou hřívu, jíž se pyšní nyní. “Ženy, nebojte se. Ony dorostou,” motivuje všechny kráska.

View this post on Instagram

A post shared by 𝓐𝓷𝓷𝓪 𝓙𝓾𝓵𝓲𝓮 𝓢𝓵𝓸𝓿𝓪𝓬𝓴𝓸𝓿𝓪 (@anna_julie_slovackova)

Vlasy jsou často korunou ženské krásy, proto zpěvačka chápe všechny, pro které je jejich ztráta náročná. Strach ze ztráty vlasů máme všechny asi podobný. Je to pro nás ,symbol ženskosti‘, o který nechceme přijít. Ale je tomu skutečně tak? Nedělá z nás náhodou ženy i to, co máme uvnitř? Jsme krásné, silné a jedinečné, ať už s vlasy, nebo bez nich,“ myslí si Anička. Ta také tvrdí, že je velmi důležité nebát si říct o pomoct a někomu zavolat, když nás něco trápí.

Najít ten hnací motor, to je to o čem to je, říká zpěvačka. Odhoďte to, co vás dlouho trápí, a zaměřte se po dobu léčby hlavně na sebe,“ apeluje Anička na své sledující. Její slova pochvaly její kolegyně z branže – Nikol Leitgeb, Markéta Hrubešová, Monika Absolonová, Marta Jandová, Jitka Boho a další.


Celebrity - další články

Doporučujeme