Anička Slováčková ukázala následky po ozařování. Děsivé fotografie spálené kůže

17. října 2022·Celebrity·Redakce

Anna Julie Slováčková (Foto: se souhlasem A. J. Slováčková.

Zpěvačka Anna Julie Slováčková, které je nyní 27 let, se už musela potýkat se závažnou nemocí. Pře dvěma lety jí diagnostikovali rakovinu prsu. Tu ale jako velká bojovnice porazila a nyní se snaží pomáhat lidem, které potkal stejný osud. Na svém instagramu nedávno sdílela fotografii, kde ukázala spálenou kůži na prsu po nepříjemném ozařování.

V rámci léčby absolvovala Anička 12 chemoterapií a ozařování, které s sebou nesly nepříjemné následky. Nyní, dva roky po léčbě, ukázala na svém instagramu děsivé fotografie, které pořídila těsně po ozařování. Kůži na prsu měla červenou, spálenou a na pohled bolestivou.

“Znám bohužel spoustu lidí kolem mě, kterým se léčba na kůži podepsala, a cítili se kvůli tomu mizerně. Já osobně hledala při své léčbě informace k popálení kůže po ozařování. Neměla jsem díky Bohu žádné extrémní spáleniny, ale příjemné to nebylo,” napsala zpěvačka pod příspěvek. Na instagramu často přidává informace okolo léčby, aby tak pomohla lidem, kteří si prožívají to samé, co ona před dvěma lety. Také zmínila, že jí bylo nepříjemné i odpovídání na neustálé dotazy, proč si u vody nesundá tričko, nebo proč nosí v kabelce neustále litr aloe vera.

Poukazuje tak na nepříjemnosti s léčbou spojené, o kterých se tolik nemluví. “Léčba onkologických onemocnění totiž často nemusí způsobovat “pouze” ztrátu vlasů, změnu hmotnosti, nevolnosti… Ale i o čem se tolik nemluví, a to sice že může mít i své projevy na kůži, které mohou velice znepříjemnit každodenní život pacientů. Ať už způsobené radioterapií, chemoterapií atd…” vysvětluje.


Celebrity - další články

Doporučujeme