Anna Fialová: Iveta Bartošová byla hodně křehká holka, která se do šoubyznysu dostala hrozně rychle

14. prosince 2022·Celebrity·Barbora Turková

Anna Fialová. (Zdroj: Profimedia)

Diváci ji mohou znát nejen ze seriálu Iveta, ale i z nové vánoční komedie Vánoční příběh. Herečka Anna Fialová jde z role do role. Jak se jí hrála známá česká zpěvačka a chtěla by se živit i zpěvem? Podcast Mezi čtyřma očima si můžete poslechnout na platformě Youradio Talk.

Jak sama Anna Fialová přiznává s vánočními dárky i napečeným cukrovím, je na štíru. Co ale do Vánoc určitě zvládne, je představit nový snímek Vánoční příběh. V něm si zahrála třeba po boku Oldřicha Kaisera nebo Jiřího Lábuse. „Představa, že tam s nimi budu a budu se na ně moct dívat, protože oni, když jsou spolu a začnou hrát, tak je to zážitek, je neskutečná. Dobře se znají, improvizují, hecují se. Pro mě jsou to mistři, je děsná sranda se na ně dívat. A když improvizovali, museli jsme se na place držet, abychom nevybouchli smíchy,” popisuje herečka, která se s Jiřím Lábusem zná už delší dobu. Ve filmu má scény hlavně s ním, s Kaiserem prakticky vůbec. Proto neměla potřebu se jim svým výkonem nějak dorovnávat a konkurovat jim. „Ono to ani nejde.”

Vánoční příběh má odloženou premiéru o rok, natáčení probíhalo ještě v době covidu. Poslední roky jde Fialová z role do role, diváci si ji mohou pamatovat třeba ze seriálu Iveta, kde hraje Ivetu Bartošovou. „Vyžaduje to určitou přípravu, nejde skočit z jedné role, do druhé. Mezi Ivetou a Vánočním příběhem byla obrovská pauza. Během natáčení první série Ivety, jsem zkoušela v divadle, ale jinak jsem během první ani druhé série nic dalšího netočila. Věděla jsem, že nechci u tohohle skákat jinam a kombinovat to. Nebylo by to úplně dobré,” myslí si herečka.

“Na práci si nemohu stěžovat, ale dává mi docela zabrat.”

Podobnost se známou českou zpěvačkou u sebe ale nevidí. „Všimla jsem si ale, že během rozhovorů, které jdou živě, jsem nesvá a různě si pomáhám. Ona to měla podobně. Člověk dělá různá gesta a chce to mít za sebou. Svoji práci miluji a jsem ráda, když jsem během ní středem pozornosti, ale na rozhovorech jsem za sebe a nejraději bych se někam schovala,” směje se Fialová. „Byla křehká, zranitelná, strašně snila o tom, co se jí pak splnilo. Zpívání pro ní bylo všechno. V osmdesátkách se moc rychle dostala do tohohle světa, kde ještě víc vládli muži.” Druhá série se zaobírá 90. léty, tedy největším úspěchem Bartošové. Zda bude mít i třetí sérii, zatím Fialová neví.

Seriál Iveta měl u diváků ohromný úspěch. „Lidí ji milovali a opravdu jim chybí.” Sama Fialová se zpěvu rovněž věnuje, ale za profesionální zpěvačku se zatím nepovažuje. V seriálu ale zpívá. Ona oproti mě měla vyšší hlas a docela jsem s tím bojovala. V první sérii, kdy zpívala Knoflíky lásky v 80. letech, to bylo jednodušší, než v těch 90. letech. Konkrétně říkat nebudu, ale už jsou to náročnější věci. Ve studiu jsem se docela trápila, protože jsem tam slyšela každou chybu.” Na práci si mladá umělkyně rozhodně stěžovat nemůže. „Natáčím a hraju v divadle. Všechno mě to hrozně baví, ale dává mi to docela zabrat,” přiznává herečka Anna Fialová. Podcast Mezi čtyřma očima si můžete poslechnout na platformě Youradio Talk.


Celebrity - další články

Doporučujeme