Anna Kameníková: Ostříhaných vlasů nelituji. Když jsem na ježka, mám pocit, že jsem to nejvíce já

14. listopadu 2022·Celebrity·Barbora Turková

Anna Kameníková. (Zdroj: Profimedia)

V novém filmu Grad Prix mají hlavní mužské role Štěpán Kozub, Miroslav Donutil nebo Kryštof Hádek. O tu ženskou se postarala herečka Anna Kameníková. Jak se jí její postava Iveta hrála a co by o ní řekla? Prozradila v podcastu Heleny Šulcové Mezi čtyřma očima na Youradio Talk.

Důležitou součástí herečky Anny Kameníkové je jídlo, ostatně sama vydala kuchařku Řešíš/Hřešíš. Ovšem na sociálních sítích ji ani její kuchařské dovednosti nenajdete. „Často od svých kolegů slyším, že je chyba, že instagram nemám, ale mě to hrozně nebaví. Přijdu o věci, ale zase mě nebude štvát to dělat. Je to vyvážené,” vysvětluje Kameníková. Kde ale Annu najdete, je v nové české komedii Grand Prix režiséra Jana Prušinovského, kde hraje manželku Kryštofa Hádka Ivetu. „Sešla se tam dobrá parta. Marek Daniel je moje platonická láska,” směje se. „Byla jsem z toho strašně nervózní, protože jsem nechtěla Honzu Prušinovského zklamat. Všichni jsou tam takový střelci a já jsem si tak nepřipadala. Jdou do toho naplno, nestydí se a cokoliv udělají, tak vyjde. To já u mých pokusů takový pocit nemám. Všichni dělali všechno proto, aby natáčení bylo příjemné, scénář a kamera jsou skvělý a snad to nebudu kazit.”

Kameníková je jako Iveta živelná a hodně křičí, což jak herečka přiznává, ona sama normálně nedělá. „Byla to výzva. Nikdy jsem tak hodně nekřičela, chodila jsem po poli a trénovala, protože na to moje hlasivky nejsou zvyklé. Jeli jsme to asi dvakrát, třikrát a znova už bych to asi nedala,” usmívá se herečka. Kameníková je vdaná za Jana Kameníka a takhle drsná jako ve filmu v osobním životě rozhodně není. „Jsme kamarádi, náš vztah se neliší od mých přátelských vztahů. Itálii doma nemáme, nekřičí se u nás.”

Bylo skvělé odjet natáčet do Řecka a změnit prostředí

Herečka má zkušenosti s natáčením i v zahraničí, přesněji z Řecka, kde natáčela osmidílný seriál Greek Salad pro Amazon, který bude mít premiéru v dubnu 2023. „Před třemi roky mi přišel e-mail, ať pošlu selftape, což je casting natáčený na mobil. Pak se rok nic nedělo, pak mi napsali ať pošlu další, a pak ať jedu do Paříže na casting, kde jsem tu roli dostala, a pak se na pět měsíců jelo do Řecka. Natáčení bylo vlastně stejné jako tady, ale bylo skvělé být v jiném prostředí a bylo zajímavé, že hlavní herci byli Francouzi, ale štáb byl z celého světa: Itálie, Řecko, Belgie atd. Bylo to hrozně zajímavé, navíc jsem měli i hodně volna, takže jsme si užívali Athény,” vzpomíná herečka, která si oblíbila hlavně životní styl Řeků a jejich jídlo.

Kromě natáčení se Kameníková věnuje i divadlu. „Jsem v Činoherním klubu. Pak hraji v jednom představení v Divadle na Palmovce a v jednom ve Vile Štvanice. Dohrávají se ještě představení, co byly naplánované za covidu a nehrály se. Navíc mi přijde, že hry, které měly premiéru za covidu zapadly a lidé o nich tolik neví,” myslí si herečka, která byla podle svého názoru nejvíce na očích díky roli Božena. „Kdykoliv zkouším s kamarádkou a režisérkou Katkou Jandáčkovou, tak mám pocit, že se jako herečka nejvíce posouvám. Je drsná, ví co chce a člověk si s ní nesmí zahrávat. Ale funguje to,” myslí si. Pro roli Božena se Anna musela nechat obarvit na černo. Vzhledem k tomu, že vlasy měla pak zničené, musela jít nakrátko. „Když se divám na staré fotky, tak mám pocit, že to nejsem já a mám paruku. Na ježka si přijdu, že jsem to nejvíce já. V nejbližší době dlouhé vlasy neplánuji. Navíc se mě ptají na občanku, což je super,” usmívá se Kameníková. Celý podcast Mezi čtyřma očima si můžete poslechnout na Youradio Talk.


Celebrity - další články

Doporučujeme