Basiková zpívá jako bohyně, říká Pavlíček

6. října 2014·Celebrity·Redakce

Michal Pavlíček s “kritikou“ nešetřil. Vilém Čok je podle něj tatrman.

Jak se začátkem podzimu máš?
Mám se fantasticky, protože můj syn chodí do 1. třídy, takže máme tohle prvňácké období a je to úžasné. A jinak v práci se daří, ale prostě nejdůležitější je ten prvňáček.

Jakou muziku jsi si  naposled v klidu poslechl, kromě té tvé?
Bowieho. Já svou muziku moc neposlouchám. Já když udělám desku, tak to odstavuju a není to tak, že si za týden sednu a řeknu: „Ježiš, to je ale úžasné“. Já jsem nějak macešský otec. Prostě jdu od toho. Poslední desku jsm neslyšel, já nevím, 5 let? Jenom ji slyším, když to někde hrajeme a já se to musím znovu naučit. Ale jinak, že bych se doma rozplýval nad svou tvorbou a tekly mi u toho slzy dojetí to ne.

Michale, jak to teď vypadá s Pražským výběrem?
Pražský výběr se chystá na nové tažení. Tentokrát chceme udělat ještě víc ten comeback než minule. Chceme to udělat zajímavým způsobem. Rok 2016 bude rok ve znamení Výběru a bude určitě k tomu i CDčko. Bez toho nevylezeme z díry. Nemůžeš nikdy překonat své staré zajeté hity, lidé to chtějí slyšet na koncertech a my to vždycky musíme dát. My ale chceme novou nakopávku a trochu se porvat s tím stínem.

Michale, slyšeli jsme i názor, že by Pražský výběr neměl dělat nové pecky, že ty staré hity jsou nepřekonatelné. Slyšel si to také? Co na to říkáš?
No, myslím si, že je to docela rozšířený názor. Ale co bychom měli jiného dělat? My můžeme do té zubaté hrát tu zubatu, ale na druhou stranu nás to inovuje a mohlo by to tu kapelu nějak nakopnout. Samozřejmě dáváš hlavu pod gilotinu, protože to srovnání těch zajetých hitů, které lidi znají, už to mají pod kůží, tak je to dost nepříjemné pro tu novou tvorbu. Ale o to je to zajímavější se s tím porvat. Alespoň jednou. Ne, že bychom plánovali 5 desek, ale jednu, kdy to opravdu zkusíme.

Nejhorší vlastnost Vildy Čoka? A můžeš to vzít i vtipně (smích)
Vilča je svým způsobem tatrman, ale v dobrém slova smyslu, Ale nevím, co bych řekl za špatnou vlastnoust. Možná, že občas zakřičí, ale na to už jsme si zvykli.

Měl jsi někdy zásadní konflikt s Bárou (pozn. red zpěvačka Bára Basiková)?
No měl jsem, nedá se to nazvat konflikt, ale to, když jsme se rozešli. My jsme, už to není nějak tajné, měli spolu intenzivní vztah a ten rozchod byl hodně hustý. Tak to bylo jediné. Jinak jsem s ní konflikt neměl Bára prostě potřebuje vždycky takového lodivoda. Buď jsem to byl já nebo Martin Němec z Precedensu. Je to bytost, která má obrovský dar a je ti schopná, jako skladateli, nádherně zazpívat ty tvoje notičky. A v tomhle my jsme se potkali. Já jsem Báře schopen napsat part a vyprovokovat ji k tomu, že pak zpívá úplně jako bohyně.

Celebrity - další články

Doporučujeme