Britové vzpomínali na prince Philipa. Největší překvapení způsobila královna a princ Andrew, Harry nedorazil

30. března 2022·Celebrity·Barbora Turková

Královna Alžběta (Zdroj: Profimedia)

Skoro dva tisíce lidí navštívilo v úterý Weminsterské opatství, aby si připomnělo prince Philipa (†99) na dojemné vzpomínkové bohoslužbě. Mezi nejočekávanější hosty samozřejmě patřila královna Alžběta II. Informaci uvedl Daily Mail.

Ve Westminsterském opatství se 29. března uskutečnila bohoslužba, která připomněla manžela britské vladařky Alžběty II., prince Phillipa. Minulý rok kvůli pandemii nemohla spousta hostů na pohřeb dorazit, mohli si to ale vynahradit v rámci mše. Na pohřeb se dostavila velká část britské královské rodiny, která nechyběla samozřejmě ani tentokrát.

Na bohoslužbu nedorazil princ Harry s manželkou Meghan ani jejich dvě děti. Harry už několik dní dopředu avizoval, že nehodlá nyní opustit USA, kde jeho rodina žije. U Meghan to nikoho nepřekvapilo. Loni nedorazila kvůli těhotenství a letos od ní ani nikdo žádný důvod nečekal. Od britské rodiny se zcela odstřihla.

View this post on Instagram

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@dukeandduchessofcambridge)

Harryho důvod je velmi prozaický. Britské ministerstvo obrany mu odmítlo platit ochranku, protože oficiálně už mezi členy královské rodiny nepatří. Po útěku za velkou louži se totiž vzdal královských povinností, ale i mnoha výsad. Ochranka je jedna z nich.

Kdo ale rozhodně nechyběl, byla královna. Pro ní se bohoslužba milovaného manžela stala první oficiální akcí po dlouhých šesti měsících. Panovnice se akcí stranila kvůli problémům s pohybem. V soukromí si pomáhala hůlkou nebo dokonce kolečkovým křeslem. Na mši ale působila velice čile a nezdálo se, že by se jí nějak výrazně zdravotní stav zhoršil.

View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Alžbětu II. doprovodil její syn, princ Andrew. Jeho návštěva v opatství překvapila. On se na veřejné akci objevil dokonce po letech. Od té doby, co začal být spojovaný s usvědčeným pedofilem Jeffreym Epsteinem (†66) stáhnul se raději do ústraní. Bohoslužby se samozřejmě účastnila britská královská rodina, ale i panovníci z dalších zemí. Nechyběl třeba španělský král Filip VI. a královna Letizia, belgický král Filip a královna Mathilde, monacký princ Albert II., pravděpodobně bez nemocné manželky Charlene, nebo princové a princezny ze zemí Středního východu.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme