“Bude taťka hrát i zítra?” Roztomilé oslovení prince Williama od George dojalo celou Británii

29. července 2022·Celebrity·Barbora Turková

Princ George s rodiči.(Zdroj: Profimedia)

Široká veřejnost oslovuje Williama jako prince Williama, vévodu z Cambridge nebo Jeho královská Výsost. Jeho děti mu tak ale samozřejmě neříkají, princ má doma mnohem roztomilejší přezdívky. Informaci uvedl Daily Mail.

Během návštěvy Leicesteru vévody a vévodkyně z Cambridge v roce 2018 se jedna žena reportérům svěřila, jak Kate vyprávěla, když děti hrály s princem Williamem fotbal. „A pak se jedno z nich zeptalo, myslím, že to byl George, jestli taťka bude hrát i zítra,“ dodala dotyčná. Bylo sice velmi nepravděpodobné, že by děti doma prince Williama oslovovaly třeba vévodo, ale výraz “pops” neboli taťka je dostal do kolen.

George oslavil minulý týden deváté narozeniny a s otcem má velmi blízký vztah. Je mu neskutečně podobný, a pokud srovnáme fotky prince George a malého Williama, jsou si podobní jako vejce vejci. George je navíc hned po dědečkovi Charlesovi a taťkovi třetí v pořadí na trůn, a proto ho rodiče často zapojují do královských akcí. V obleku je George jako doma.

View this post on Instagram

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@dukeandduchessofcambridge)

Ředitel organizace Tusk, které je William od roku 2005 patronem a která se stará o ochranu ohrožených druhů v Africe, uvedl, že během pandemie zorganizoval George charitativní prodej koláčků na podporu organizace. Roztomilý princ miluje ještě fotbal a tenis, nadšení do sportu sdílí se svým otcem. Také miluje letectví, především helikoptéry.

Děti pro svého taťku mají více roztomilých přezdívek. Charlotte ho třeba v jednom dopisu oslovila “papa”. Ani rodiče jim neříkají většinou jmény. Třeba princezně říká William “Mignonette”, od francouzského “mignon”, v překladu malý, sladký nebo roztomilý. Kate princezničce zase někdy říká Lottie. Tyto roztomilé přezdívky jen dokládají, jaký vztah vévodové ke svým dětem mají.


Celebrity - další články

Doporučujeme