Často jsem poslouchala, že jsem protekční dítě, říká Brodská

1. října 2014·Celebrity·Redakce

Jako divák chápu, že pro někoho je určitá droga, když se zadívá na seriál a já to neodsuzuji.

Tys poměrně dlouho hrála v seriálu Ulice. Jaký máš vztah k nekonečným seriálům?
Z profesního pohledu to byla hrozně dobrá škola. Byl tady úplně nový žánr, který tady nebyl. Daily soap (pozn. red. seriál, který se vysílá denně), to nikdo neznal. Byla to továrna, ze začátku se jelo na jeden štáb, pak na dva štáby současně. Dělali jsme to ze začátku v pár lidech. Musím říct, že to každý to po tom roce dvou trochu odnesl zdravotně. Ty dvanácti- třinácti- hodinové směny byly záhul s tím, že všichni pak odešli, ale herci museli jít domů a naučit se dalších 25 stránek textu na další den. To bylo docela silné kafe, ale na všechno si člověk zvykne. Těch 6 let, co jsem tam byla, si myslím, že stačilo. To, co jsem mohla dát já Ulici, to jsem jí všechno dala a Ulice dala i mně. Já si  myslím, že je rozumné a moudré v pravou chvíli odejít. Jako divák chápu, že pro někoho je určitá droga, když se zadívá na seriál a já to neodsuzuji. Já jsem tomu ale jako divák nepropadla. Já nemám ráda závislost jako takovou v ničem. Takže já nejsem seriálový divák.

Ty máš doma dva České lvy. Jednoho za hlavní a druhého za vedlejší roli. Jaký máš vztah k této ceně?
Pozitivní. To byly hrozně krásné večery. A hlavně získala jsem je ze začátku, kdy je ještě neměl každý. Ale budiž pravdou, pokaždé, když jsem dostala Českého lva, tak na tom jsme se shodli s Martinem Dejdarem i s Bolkem Polívkou, tak jsme si vždycky potom rok nezahráli.

Kolikrát jsi jako holka slyšela, že jsi protekční dítě?
No hodněkrát… hodněkrát…

A bylo to i v momentě, kdy ses cítila jakože umíš hrát?
Já jsem se nikdy necítila, jakože umím hrát. Ale řeknu takovou historku, která to asi popíše nejlépe. Když jsem ve 2. ročníku na konzervatoři měla představení, kam se mohli přijít podívat rodiče, tak to představení skončilo a já jsem běžela za maminkou. A říkám: „Tak co, mami, jaká jsem byla, byla jsem dobrá, líbila sem se ti? “. A máma mi tenkrát řekla: „Můžu ti dát dobrou radu? Nezabírej na této škole místo talentovaným.“

Celý rozhovor si můžete poslechnout už ve čtvrtečních Pokondrech od 9:00 na Frekvenci 1.

Celebrity - další články

Doporučujeme