Celebrity vyrazily na pomoc ukrajinským uprchlíkům. Na hranicích byli zpěvák Pavel Callta nebo David Koller

4. března 2022·Celebrity·Lenka Skrzeczkova

Pavel Callta a David Koller pomáhají. (Foto: se souhlasem P. Callta/ D. Koller)

Denně přichází na Západ stovky lidí, kteří prchají před válkou na Ukrajině. Mnoho Čechů jim jezdí pomoci a z hranic je odváží dál, obvykle za příbuznými, kteří na ně v Česku nebo v Německu čekají. Mezi pomocníky jsou i celebrity, jako například zpěváci David Koller a Pavel Callta. O pomoci informovali na svém instagramu.

Nejprve se na hranice vydal zpěvák David Koller s manželkou, kteří naplnili auto materiální pomocí až po střechu. “Máme nakoupenou další várku zásob. Moc děkujeme za obrovskou podporu v naší sbírce,” napsal na instagram zpěvák, který před pár dny vyhlásil právě sbírku s názvem David nakupuje pro Ukrajinu. Původně chtěli manželé vybrat jen 20 000 korun nakonec se ale vybralo neuvěřitelných 383 786 Kč. Peníze tak postupně posílají týmům dobrovolníků, kteří nakupují zásoby a nadále pomáhají na hranicích.

On sám před pár dny do Česka přivezl z Ukrajiny maminku s dětmi, jejichž manžel a tatínek pracuje v Hranicích na Moravě. “Všichni byli ze shledání šťastní – včetně nás… Jsem strašně rád, že jsme mohli pomoct,” napsal David na sociální síť a sdílel zde i fotografie z cesty. Také v rozhovoru pro Frekvenci 1 prozradil, že teď je pro uprchlíky nejdůležitější peněžitá pomoc.  Podle jeho slov lidem nefungují platební karty a za ukrajinské hřivny si u nás nic nekoupí.

View this post on Instagram

A post shared by David Koller (@davidkollerofficial)

Dalším, kdo se vydal k hranicím do slovenského města Ubľa, je zpěvák Pavel Callta. Ten společně s kamarádem Mickem dovezl na místo jídlo a materiální pomoc. Původně chtěli zůstat do druhého dne a pomoci na místě. Nakonec je dobrovolníci poprosili, zda by neodvezli sedm lidí do Berlína, kteří prchali z války zpustošeného přístavního města Cherson.

“Rád bych si sem uložil tuhle vzpomínku.. My a “7 statečných” včetně psího parťáka pocházejícího z Chersonu. Včera jsme s Mickem odvezli jídlo + další věci do Ubľy a původní plán byl zůstat do dalšího dne, kde jsme měli pomáhat. Ale tamní organizace nás po příjezdu poprosila, že zrovna dorazilo sedm lidí, po sedmi dnech plahočení se po válečné Ukrajině, a jestli bychom je neodvezli ještě ten večer do Berlína, kde budou mít zázemí. Cesta byla dlouhá, ale nevšední a skvělá.. dozvěděl jsem se plno historek, poznal milý a skromný lidi a dojeli jsme v pořádku do cíle. Nikdy na to nezapomenu. Děkuju každýmu, kdo jakkoliv podpoří ostatní v tomhle nepředvídatelným období. Je dobře, že držíme spolu,” popsal zpěvák na instagramu.

View this post on Instagram

A post shared by Pavel Callta (@pavelcallta)

Chcete se také zapojit a pomoci Ukrajině? 👇

 

Pomoc Ukrajině. (Foto: se souhlasem Ministerstvo obrany)


Celebrity - další články

Doporučujeme