Céline Dion šokovala svět. Trpí nevyléčitelnou nemocí a ruší koncerty

9. prosince 2022·Celebrity·Redakce

Celine Dion. (Zdroj: Profimedia)

Tohle není vůbec dobrá zpráva pro fanoušky zpěvačky Céline Dion. Fenomenální zpěvačka na instagramu oznámila, že jí byla diagnostikována nevyléčitelná neurologická nemoc, tzv. Stiff Person Syndrome (SPS).

Zpěvačka se se zdravotními problémy potýká už nějakou dobu, což teď přiznala i na instagramu. „Bylo pro mě opravdu těžké tomu čelit a otevřeně promluvit o tom, čím si teď procházím. Moc mě to bolí, ale musím vám oznámit, že nebudu moci odjet své evropské turné v únoru,“ svěřila se Céline. Pacient se „syndromem ztuhlé osoby“ se pomalu mění v lidskou sochou, protože nemoc ovlivňuje pohyblivost.

View this post on Instagram

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

Nemoc jí byla diagnostikována teprve nedávno, a jak sama dodala, stále se o ní ona i lékaři učí. „Víme, že je to příčina křečí, kterými jsem trpěla.“ I když se nemoci snaží zpěvačka statečně čelit, syndrom si vybírá svou daň. SPS postupně omezuje hybnost člověka. Nutí svaly nekontrolovatelně zatínat a pacienty nakonec nechává ve stavu „lidských soch“. Ti jsou uvězněni v pozicích, jsou neschopní chodit nebo mluvit.

Na nemoc zatím neexistuje žádný lék, ale jsou možnosti, jak s ní bojovat. Céline podle svých slov spolupracuje s úžasným týmem, který jí se SPS pomáhá bojovat. Zůstává ale otázka, zda ji ještě někdy uvidíme na pódiích.


Celebrity - další články

Doporučujeme