Chinaski v dokumentu Každej ví kulový odhalují osobní zpověď kapely. Nechybí hádky a oddělené šatny

24. srpna 2021·Celebrity·Lenka Skrzeczkova

Kapela Chinaski. (Foto: se souhlasem Chinaski)

Kapela Chinaski si už prošla mnohým. Málokdo ale mohl tušit, jak moc byla situace vypjatá například v šatně před pár lety. Vše odhaluje nový dokument o Chinaski - Každej ví kulový, který fanouškům nechá nahlédnout pod pokličku tohoto bandu. Jeho režie se ujal Pavel Bohoňka.

Každý ví, že na konci roku 2017 vyměnila hudební skupina Chinaski většinu své sestavy a zůstali v ní jen frontman Michal Malátný a kytarista František Táborský. Pro mnohé fanoušky to znamenalo konec kapely. Bohužel toto řešení bylo nevyhnutelné. “Michal chodil z koncertů domů naštvaný a nadával na kluky. Upadal do deprese, vůbec se mu nechtělo vstávat z postele. Nechtěl skládat nové písničky, bylo to hrozné” popsala zpěvákova manželka Petra v dokumnetu.

Nakonec dal Malátný na rady manželky a na podzim roku 2017 oznámil kapele, že se s některými členy musí rozloučit. “Měli jsme před sebou ještě velké turné. Vypadalo to tak, že když jsme jeli autem, tak jsme se vůbec nebavili. V halách jsme měli každý jinou šatnu, což jsme si dali jako podmínku. Párkrát se to nestalo a byl průšvih, drželi jsme se pod krkem, ale naštěstí nás od sebe odtrhli,” uvedl ve filmu ex saxofonista Štěpán Škoch.

Kapele to v té době fungovalo jenom na pódiu a fanoušci vztahy na bodu mrazu ani nezaznamenali. Proto konec původního složení kapely všechny zaskočil. “Pamatuji si, jak jsem se z toho jednou po koncertě složil, bylo to strašný,” doplnil Štěpán.

View this post on Instagram

A post shared by Chinaski Official (@chinaskiband)

Film podle serveru Headliner není jednostranný. Vezme vás do času odchodu Petra Rajcherta a smrti bubeníka Pavla “Hrocha” Grohmana. Také se dovíte jednotlivé pohledy všech zúčastněných stran při rozpadu kapely v roce 2017. Nahlédnete tak pod syrový povrch této velmi oblíbené skupiny.


Celebrity - další články

Doporučujeme