Co jste o Michaelovi Schumacherovi nevěděli? Dlouho očekávaný dokument je venku

18. září 2021·Celebrity·Dominika Číčelová

Michael Schumacher (foto Shutterstock)

Fanoušci tohoto legendárního automobilového závodníka se dočkali. Na Netflixu měl premiéru nový dokument nesoucí jeho jméno. Co všechno se o sedminásobném mistrovi světa formule 1 Michaelovi Schumacherovi ve filmu dozvíte? Rozhodně nebudete zklamaní.

Závodění a svět rychlých aut ho chytil už v jeho čtyřech letech. Vzhledem k poměrům jeho rodiny, ze které vycházela jejich finanční situace, byl Michael nucen procházet skládky pneumatik a vybírat ty, které pro závodění ještě mohl použít. To mu ale nebránilo v tom ostatní závodníky porážet.

Michael Schumacher, Corinna Schumacherová (Foto Shutterstock)

Když začínal být vidět coby neporazitelný závodník formule 1, nebyl nikterak nadšený z pozornosti, které se mu dostávalo. “Michael neměl rád pozornost, chtěl jen závodit,” říká jeho manželka Corinna a dodává, že se její manžel těžko smiřoval s tím, že už nikdy nebude žít normální život neznámého člověka.

Osudnému lyžování se málem vyhnul

V prosinci roku 2013 došlo k tragickému incidentu v Alpách na lyžích, kdy utrpěl vážné zranění hlavy. Před tím prý říkal, že sníh není ideální, a že místo do hor mohou letět do Dubaje na seskok padákem. Nakonec však vyhrály Alpy, a právě toto rozhodnutí se mu stalo osudným. Od této nehody je upoután na lůžko a jeho rodina o něm nepodává téměř vůbec žádné informace. On sám totiž vždy říkal, že soukromí je soukromé.

Ve filmu se však diváci dozví, že Michael bojuje, ale stále se světem nekomunikuje. Jeho syn, dnes automobilový závodník Mick Schumacher smutní.“Vzdal bych se všeho, abych si s tátou mohl promluvit o jeho závodních zkušenostech, říká Mick. Také je možné zahlédnout Michealovu tvář v rodinném kruhu, kde zpívá karaoke, zapaluje ohňostroj zapáleným cigárkem a jeho žena dodává, že rád strkal lidi do bazénu.

 


Celebrity - další články

Doporučujeme