Co se mu děje? Brad Pitt trpí vážnou nemocí, nepoznával své nejbližší

11. července 2022·Celebrity·Redakce

Brad Pitt. (Zdroj: Profimedia)

Hollywoodský krasavec Brad Pitt nemá na růžích ustláno. Jeho rozvod s Angelinou Jolie rozhodně nepřipomíná procházku růžovou zahradou. A teď se navíc svěřil, že trpí závažnou nemocí. Informaci uvedl web Heathline.com.

Hollywoodský herec dlouhá léta trpí velmi vážnou nemocí, která se nazývá prosopagnosia. Navíc mu to podle jeho slov nikdo nevěří. O nemoci, která může značit poškození mozku a trpí jí zhruba jeden člověk z padesáti, poprvé hovořil už v roce 2013. „Lidi mě kvůli tomu nenávidí, protože si myslí, že je nerespektuju. Působím na ně odtažitě a namyšleně,“ vysvětloval.

Ani jeho nejbližší mu to nevěřili. „Vážně bych se chtěl setkat s někým dalším, kdo trpí touto nemocí,“ posteskl si zklamaný herec. Krasavec navíc občas nepoznává ani členy své rodiny. Naneštěstí ale není jedinou známou osobností, která touto vzácnou nemocí trpí. Stejnou chorobu má i princezna Viktorie Švédská.

Prosopagnosia je neurologická porucha, kdy postižený nerozeznává tváře. Volně je onemocnění překládáno jako obličejová slepota. Schopnost rozeznávat ostatní objekty je relativně nedotčena. Nemocí může trpět až 2,5% lidí a může se jednat o vrozenou poruchu.


Celebrity - další články

Doporučujeme