Dagmar Havlová vzpomíná na setkání s Alžbětou II. Nevěřili byste, co ji tehdy nevědomky naučila

20. září 2022·Celebrity·Redakce

Dagmar Havlová. (Zdroj: Profimedia)

Bývalá první dáma Dagmar Havlová zavzpomínala se Super.cz na setkání s královnou Alžbětou II. během její návštěvy Prahy. V té době byl prezidentem ještě manžel Dagmar Havlové prezident Václav Havel. S redakcí se podělila o zajímavou historku, kterou s královnou má.

Dagmar Havlová je uznávaná česká herečka, ale především bývalá první dáma, která zastávala svou roli svědomitě, zodpovědně a tak, jak se sluší a patří. Během své funkce se osobně setkala se samotnou Alžbětou II. Do Londýna se však na rozloučení s královnou nevydala.

“Nedostala jsem pozvání, a i kdybych ho dostala, tak bych to zvažovala. Zapálím svíčku, pomodlím se za ni, je to myslím dostatečné rozloučení. Moc na ni myslím, byla to moc dobrá panovnice, silná, měla smysl pro humor a byla velice lidská,” řekla Super.cz. Rozhodla se však poslat kondolenční dopis novému králi Karlu III., kterého má prý moc ráda a věří, že z něj bude dobrý král.

View this post on Instagram

A post shared by Dagmar Havlová (@dagmarhavlova_official)

Setkání s královnou má v paměti dodnes a se Super.cz vzpomíná, jakými radami ji královna obohatila. “Dávala mi různé rady co se týče mediálního a společenského života,” zavzpomínala Havlová. Zároveň ji naučila něco, co bývalá první dáma praktikuje dodnes. “Na obědě seděla proti mně, vedle mě seděl princ Philip, bylo nás asi deset. Po jídle jsem měla pocit suché pusy, a to nemám ráda. Ona měla úplně perfektně nalíčenou růž a já si říkala, vždyť si nebyla odskočit, jak to je možné. A pak jsem zjistila, že bez jakýchkoli skrupulí si vytáhla rtěnku, přelíčila se, a tak jsem to udělala také. A od té doby to tak dělám dál a už na toaletu nechodím,” prozradila Dagmar Havlová.


Celebrity - další články

Doporučujeme