Další rána pro Shannen Doherty! Nemocná herečka si nemůže dovolit zdravotní péči

19. března 2023·Celebrity·Redakce

Shannen Doherty. (Foto: ČTK)

Přestože herečka Shannen Doherty pracovala od svých deseti let a šla z role do role, nemá teď na nákladnou zdravotní péči. Shannen, která se léčí s rakovinou, se na instagramu svěřila, že si neplatila zdravotní pojištění.

Pro herečku Shannen Doherty to není teď vůbec jednoduché. Přestože má rakovinu ve čtvrtém stádiu a metastáze a naděje na vyléčení jsou nulové, Brenda z Beverly Hills 90210 bojuje a nevzdává se. Snaží se pomoci ostatním a zároveň si užít každou minutu drahocenného života. Nyní se ale svěřila s tím, co trápí celé Spojené státy.

Zdravotní pojištění i zařízení jsou v USA ve velkém držení soukromých firem. Desítky milionů Američanů si zdravotní péči nemohou vůbec dovolit. Systém není postaven na veřejném, všeobecném pojištění, jako je tomu u nás. V USA nemá zdravotní pojištění každý, a to i když se léčí s tak vážným onemocněním, jako je třeba rakovina.

A to je příklad i seriálové Brendy. „Jsem zvědavá na lidi jako já, kteří pracovali od svých 10 let a platili poplatky a nyní už nejsou schopni ze zdravotních důvodů pracovat. Zajímalo by mě, proč nás odbory opouštějí. Zdravotní pojištění by nemělo být založeno na ročním příjmu. Je to celoživotní příspěvek. A nyní já a mnoho dalších, kteří jsme platili doživotní poplatky, je musíme rušit pouze proto, že nesplňujeme aktuální kritéria. Není to v pořádku,“ napsala na své sociální sítě herečka Shannen.

 


Celebrity - další články

Doporučujeme