Daniel Landa: Emoce, které se na nás v poslední době valí, mi vraždí duši

28. června 2023·Celebrity·Dominika Číčelová·Romana Navarová

Daniel Landa. (Foto: Frekvence 1)

Tak trochu méně tradičním hostem Press klubu Frekvence 1 byl zpěvák a autor Daniel Landa. Ten je známý pro svou hudební tvorbu, ale také pro své názory na dění ve společnosti. Nyní vydal nové album, které nazval Minový pole. Podle Landy je to popis dnešní nálady, od které se snaží odvracet a být pozitivní.

Koncert v O2 Areně bude výbuch energie

“Moje jediné přání je, aby si lidi Minový pole poslechli od začátku až do konce,” cituje Romana Navarová svého dnešního hosta Daniela Landu. Ten si k významnému letošnímu jubileu nadělil velký koncert v O2 Areně. Podle jeho slov je pro pro přípravu důležité, aby se udržel v kondici. “Ještě budu muset pár kilo shodit. Když jsem si na soustředění teď zkoušel skákat tak, jak jsem si skákával, pěkně jsem se zadýchal. Některé písně jsem si napsal dost nešikovně ve smyslu nádechu, takže už v klidu je to těžké udýchat, natož když budu skákat, běhat a já chci vydat vše, co mám. Musí to být výbuch energie. Už teď trénuji a budu trénovat víc,” říká zpěvák hned v úvodu.

Nová deska byla moje terapie, je mi líp

Daniel se mimo jiné věnuje i koučinku a název jeho nové desky Minový pole souvisí s tím, jaká je ve společnosti momentálně nálada. “Nálada v Česku, ale i ve světě je minový pole. Je třaskavá, lidé spolu už nedokážou moc komunikovat, vytvořili se tu nesmiřitelné tábory, a to je podle mě opravdu špatná cesta. V případě, kdyby se životní úroveň ještě více zhoršila, povede to k nepěkným věcem. Měli bychom si víc naslouchat, víc se respektovat, přestože mají lidé různé názory, to by nám rozhodně neškodilo,” konstatuje zpěvák a autor nové desky, kterou popisuje především jako emoci. “Všechno, co mě trápilo, jsem se snažil pojmenovat podle pocitů. Z části je to pro mě i terapie, protože, když jsem se ze všeho vypsal, tak mi je líp. Nemám potřebu zapojovat se do diskuzí, do veřejných půtek, oddychl jsem si. Teď už se věnuji hezkým věcem, které na mě působí pozitivně, a pak se snažím i já působit pozitivně na lidi. Je to vyndaný balvan. Je to o pocitu, ne o konkrétnostech,” popisuje Daniel.

Na otázku ohledně války na Ukrajině přirovnal dnešní dobu k reality show. Neustále se na nás valí emoce, které jsou až likvidační a vraždí mi duši. Úplně jsem se od toho odvrátil a snažím se myslet na jiné věci. Každá válka je katastrofa, nezkoumám ani důsledky ani příčiny. Je to hnůj,” odpovídá zpěvák.

Jako řidič motorky má svůj názor na české řidiče. “Myslím, že jsou celkem v pohodě. Najdou se tací, kterým motorka vyloženě vadí a dávají to najevo například prudší změnou směru jízdy. Když člověk projíždí zácpou, většina řidičů velmi ochotně udělá místo a sem tam nějaký člověk místo naopak schválně zmenší. Jinak čeští řidiči reagují na motorky dobře a před třiceti lety to bylo mnohem horší,říká host Press klubu Frekvence 1 Daiel Landa.

Celý rozhovor najdete zde!

Celebrity - další články

Doporučujeme