Daniel Radcliffe přiznal, že z něj Harry Potter udělal alkoholika

18. března 2020·Celebrity·Barbora Pisingerová

Foto: Shutterstock

Herec Daniel Radcliffe v rozhovoru pro BBC přiznal, že to byla právě hlavní role v sérii o Harrym Potterovi, co ho dovedlo k alkoholismu. Moderátorce Lauren Laverne přiznal, že se mu pití nejvíce vymklo z rukou během natáčení posledního dílu a krátce po něm. Nakonec se mu ale naštěstí podařilo dostat závislost pod kontrolu a od roku 2010 je střízlivý.

Pubertu a dospívání strávil dnes třicetiletý Daniel Radcliffe jako filmová hvězda první kategorie. Když získal roli v prvním filmu o čaroději Harrym Potterovi, bylo mu teprve jedenáct let. Film se díky úspěchu knižní série stal velkým hitem a Radcliffe se prakticky přes noc stal ostře sledovanou celebritou.

Právě s pocitem, že je neustále pod drobnohledem, mu podle jeho slov pomáhal alkohol. “Několik let jsem to dělal hodně,” přiznal v rozhovoru pro BBC. “Hodně jsem pil ke konci Pottera a trochu i po tom, co skončil. Byla to panika. Nevěděl jsem moc o tom, co se mnou bude dál – necítil jsem se sám se sebou spokojený natolik, abych zůstal střízlivý,” popsal náročné období.

Není to přitom poprvé, co se herec otevřel o své závislosti. “V mém případě byl nejjedodušší způsob, jak zapomenout, že vás pořád sledují, opít se do němoty,” svěřil se v minulosti v rozhovoru pro pořad Off Camera. “A když se opijete do němoty, dojde vám, že vás lidé sledují ještě víc, protože jste opilý. Pijete tak ještě víc, abyste to mohli o to víc ignorovat,” připustil, co ho vedlo k alkoholu. Nakonec se mu ale naštěstí podařilo dostat svou závislost pod kontrolu a v současnosti se pyšní tím, že je už deset let úspěšně střízlivý.

Celebrity - další články

Doporučujeme