Depeche Mode zveřejnili příčinu smrti klávesisty. Andrew Fletcher zemřel kvůli disekci aorty

29. června 2022·Celebrity·Redakce

Andrew Fletcher (Zdroj: ČTK)

V květnu zemřel klávesista a jeden ze zakládajících členů skupiny Depeche Mode Andrew Fletcher. Skupina nyní na sociálních sítích zveřejnila příčinu smrti. Fletcher zemřel na disekci aorty.

Před několika týdny jsme obdrželi lékařské výsledky a Andyho rodina chtěla, abychom se o ně s vámi podělili,“ uvedli Depeche Mode na sociálních sítích. „Andy 26. května, když byl doma, utrpěl disekci aorty. I když to přišlo moc, moc brzy, zemřel přirozeně a bez delšího utrpení,“ napsala skupina. Disekce aorty je stav, při kterém se rozštěpí vnitřní výstelka aorty a krev začne proudit i uvnitř stěny největší tepny.

Andrew Fletcher se narodil 1961 v Nottinghamu, přestěhoval se do Basildonu. Zde koncem 70. let založil společně s Martinem Gorem a Vincem Clarkem skupinu Composition of Sound, kterou po přijetí zpěváka Davida Gahana přejmenovali na Depeche Mode.

Po odchodu Clarka se Gore stal hlavním skladatelem. Na přelomu 80. a 90. let se skupině mezinárodně velmi dařilo. V roce 2020 byli uvedeni do Rokenrolové síni slávy. Podle deníku The Guardian byl klávesista člověkem, který skupinu stabilizoval a podporoval ji v těžkých dobách. Sám sebe popsal jako “toho vysokého v pozadí, bez kterého by mezinárodní kooperace zvaná Depeche Mode nikdy nefungovala.”


Celebrity - další články

Doporučujeme