Deprese a smrt milované maminky! Spisovatel Arnošt Goldflam si traumata z dětství nese celý život

31. května 2023·Celebrity·Redakce

Arnošt Goldflam (Zdroj: Profimedia)

Není to tak dávno, co se umělec, herec, spisovatel a dramatik Arnošt Goldflam přiznal, že trpěl depresemi. Ty mu způsobila dřívější traumata z dětství, mimo jiné i smrt milované maminky. Jen málokdo by řekl, čím si usměvavý dramatik prošel. Vše odhalil v pořadu 13. komnata.

Milovaná maminku umřela herci a dramatikovi Arnoštu Goldflamovi ještě před maturitou. Zemřela na rakovinu během jeho dospívání. Jakmile odmaturoval, začal se věnovat divadlu, které hrál hlavně v Brně. Vypadalo to, že všechno bude v pořádku, ale herce si stále častěji vzpomínal na utrpení, které jeho předci zažili během holocaustu.

Své trápení herec skrýval dlouho. Stávalo se mu, že rušil představení, odmítal televizní  i filmové role nebo odešel uprostřed zkoušky. Psychické onemocnění, deprese a úzkosti dokonce způsobili i to, že ráno nemohl vstát z postele. Trauma, které si nesl už od puberty, se prohlubovalo. Goldflam se cítil bezbranný a měl strach, proto vyhledal psychiatra.

S jeho pomocí a pomocí prášků se z psychických depresí dostal. „To je takový ten židovský pohled, že za každým rohem čeká katastrofa. Se vším se dá žít, když si to člověk správně zmotivuje,“ přiznává herec a dramatik.

Celebrity - další články

Doporučujeme