Deschanel, Portman nebo Hathaway: 9 celebrit, které přestaly s veganstvím a co je k tomu vedlo

8. ledna 2020·Celebrity·Barbora Pisingerová

Foto: Shutterstock

Když přijde na veganskou stravu, pro mnohé se stává téměř náboženstvím. Je proto poměrně překvapivé, když s ní někdo přestane a vrátí se zase k živočišným produktům. Přesně tak se ale rozhodly tyto slavné osobnosti, a to hned z několika důvodů.

Anne Hathaway

Herečka Anne Hathaway se poprvé začala stravovat vegansky kolem roku 2011, když potřebovala zhubnout kvůli roli Catwoman. V roce 2014, během natáčení filmu Interstellar, ale přišly první problémy.

Hathaway strávila celé dny v těžkém skafandru a na Islandu, kde točení probíhalo, prý nebylo vždy snadné nalézt potřebné potraviny. Nakonec si v restauraci dala rybu a ihned se prý cítila lépe. V rozhovoru pro časopis Harper’s Bazaar pak prozradila, že se veganství zřekla, protože se s ním necítila dostatečně zdravá a silná.

Foto: Shutterstock

Natalie Portman

Natalie Portman je vegankou již mnoho let. V roce 2008 dokonce přišla s kolekcí veganských bot. Během těhotenství v roce 2011 se ale od veganství odklonila, protože cítila chuť na mléčné výrobky a vajíčka.

Rozhodla se prý poslouchat své tělo a stravovala se tehdy vegetariánsky. V roce 2018 pak časopisu Us Weekly prozradila, že v současnosti jak ona, tak její děti opět následují zásady veganské stravy.

Foto: Shutterstock

Kristen Bell

Během svého prvního těhotenství na veganství zanevřela také Kristen Bell. Ta byla již od svých 11 let vegetariánkou a v roce 2012 pak přešla právě na veganství.

Médiím se ovšem svěřila, že během těhotenství zkrátka cítila, že potřebuje více kalorií. V současnosti je Bell nadále vegetariánkou, vegany ovšem prý podporuje.

Foto: Shutterstock

Laverne Cox

Hvězda seriálu Orange is the New Black byla vegankou na čtyři měsíce. Pak ale zjistila, že trpí intolerancí na sóju a bylo pro ni těžké najít dostatek alternativ. Nakonec do své převážně rostlinné stravy zahrnula i ryby.

Foto: Shutterstock

Samuel L. Jackson

Slavný herec byl veganem po sedm měsíců. Během nich ale shodil tolik kilogramů, že kvůli tomu málem přišel o roli. Nakonec se veganství vzdal a dosud se k němu údajně nevrátil.

Foto: Shutterstock

Beyonce a Jay-Z

Hvězdný manželský pár experimentoval s veganstvím před několika lety. Se svými fanoušky sdíleli dvaadvacetidenní veganskou výzvu a stali se spoluautory veganské kuchařky, kterou dala dohromady zpěvaččina výživová specialistka. Ani jeden z nich se však masa a živočišných produktů dlouhodobě nevzdal, ačkoli se snaží je do svého jídelníčku vkládat jen střídmě.

Foto: Shutterstock

Ellen DeGeneres

Komička a moderátorka přešla na veganskou stravu v roce 2008 hlavně z etických důvodů. Po osmi letech ale pověsila veganství na hřebík. V médiích přiznala, že si nakonec začala čas od času dopřávat rybu a nakonec i slepičí vejce z volných chovů.

Foto: Shutterstock

Chris Hemsworth

Chris Hemsworth se zamiloval do rostlinné stravy, když se připravoval na roli Thora v úspěšné sérii Avengers. Jeho osobní trenér se ale nedávno nechal slyšet, že si herec v současnosti jednou za čas dopřává i živočišné produkty.

Foto: Shutterstock

Zooey Deschanel

Starší sestra Zooey Deschanel, hvězda seriálu Sběratelé kostí Emily Deschanel, byla vášnivou vegankou již od střední školy. Mladší Zooey proto zkusila jít v sestřiných stopách a veganství si také vyzkoušela. Bohužel to pro ni ale nebylo dlouhodobě možné.

Herečka totiž trpí spoustou stravovacích omezení, nemůže jíst pšenici ani sóju a dostat do sebe dostatečné množství kalorií proto bylo velmi náročné. Časopisu New York Magazine se po čase svěřila, že z tohoto důvodu u veganství vydržela jen šest měsíců.

Foto: Shutterstock

 

Celebrity - další články

Doporučujeme