Diana nebo Kate? Británie odtajnila dosud nezveřejněný snímek princezny, srovnání s vévodkyní je na místě

10. března 2022·Celebrity·Barbora Turková

Výstava Life Through a Royal Lens (Zdroj: Profimedia)

Lidé ji s princeznou Dianou (✝36) srovnávají prakticky na každém kroku. Vévodkyně Kate a matka jejího manžela Diana by si určitě rozuměly, ale Kate svou tchýni nikdy nepozná. Nyní je v Kensingtonském paláci viděna výstava, která opět dokazuje, jak podobné si obě ženy byly. Informaci uvedl časopis Cosmopolitan.

Výstava nese název Life Through a Royal Lens a její součástí je i doposud nezveřejněná fotografie princezny Diany. Veřejnost se může pokochat nádherným černobílým snímkem princezny z Walesu z profilu. Princezna na něm má nicméně docela smutný výraz. Dost by nás zajímalo, na co během focení myslela.

Portrét má na svědomí slavný fotograf David Bailey a pochází z roku 1988. Krom Diany fotil třeba i portréty Andyho Warhola, Twiggy, Beatles a dalších velkých hvězd. Princezna si ho vybrala díky jeho jednoduchému, ale minimalistickému a elegantnímu stylu. O snímek zažádala Národní galerie portrétů, ale zatím patří stále samotnému fotografovi.

View this post on Instagram

A post shared by Point De Vue (@pointdevue)

Jakmile byla fotografie vystavena, fanoušci ji začaly okamžitě srovnávat s portréty vévodkyně Kate Middleton. Ta si je nechala nafotit ku příležitostí svých 40. narozenin, které oslavila v lednu. Má je na svědomí Paolo Rovers a fotografie jsou permanentně vystaveny právě v Národní galerii portrétů. Tou je vévodkyně i patronkou.

Je jasné, u koho se nechala vévodkyně inspirovat. Má vkus, eleganci, styl a kráčí ve stopách své předčasně zesnulé tchýně. „Pochopitelně bych se s ní ráda poznala. Byla velmi inspirativní ženou, ke které je třeba vzhlížet,“ přiznala se vévodkyně v roce 2010, jen krátce po svých zásnubách s budoucím britským králem.


Celebrity - další články

Doporučujeme