Kevin Spacey si může oddychnout! Soud ho zprostil obvinění ze sexuálního obtěžování čtrnáctiletého chlapce

24. října 2022·Celebrity·Redakce

Kevin Spacey. (Zdroj: Shutterstock)

Herec Kevin Spacey si může oddychnout. Nebo alespoň částečně. Newyorský soud minulý týden zamítl žalobu podanou na známého herce za obtěžování tehdy čtrnáctiletého Anthonyho Rappa. Informaci přinesl deník Variety.

Podle poroty se herec Kevin Spacey jednání, za které byl žalován, nedopustil. Žalobu na něj podal další herec Anthony Rapp, kterého měl v roce 1986 pozvat k sobě domů na večírek s přáteli. Chlapec, kterému v té době bylo 14 let, se měl od společnosti oddělit a v hercově ložnici koukat na televizi.

Mezitím ale všichni hosté odešli, což Rapp netušil a zůstal s hercem doma sám. Spaceymu bylo tehdy 26 let a byl opilý. Měl k Rappovi přijít a zalehnout ho, čímž ho přišpendlil k posteli. Podle Rappovy výpovědi přitiskl Spacey své přirození na oblasti jeho boků. Mladý herec poprvé promluvil o svém zážitku už v roce 2017 v článku pro BuzzFeed. U soudu tvrdil, že šlo o nejvíce dramatický okamžik v jeho životě a požadoval odškodné přes 1 miliardu korun. „Kevin Spacey nedokáže kontrolovat své sexuální pudy, když se ozvou,“ uvedl před soudem jeden z Rappových právníků Richard Steigman.

Herec ale tvrdil, že se ničeho nedopustil a jeho advokáti označili Rappovo svědectví za nevěrohodné a příběh za vymyšlený. „Panu Rappovi se dostává během tohoto procesu více pozornosti, než kolik měl za celý svůj život,“ uvedla Spaceyho advokátka Jennifer Keller. I Rapp se živí jako herec, ale oproti Spaceymu je mnohem méně úspěšný.

Na začátku týdne Spacey uvedl, že lituje toho, že se v minulosti Rappovi omluvil. „Přiměli mě, abych se omluvil. Dostal jsem lekci: nikdy se neomlouvej za něco, co jsi neudělal. Lituji svého prohlášení,“ uvedl herec. K omluvě ho prý přiměl jeho mediální tým. Spacey následně zalapal po dechu a začal plakat. „Je to moje zodpovědnost. Sám jsem to řekl. Bylo to špatně. Bylo to opravdu špatně a je mi to moc líto. Musím se k tomu postavit čelem,“ pokračoval mezi vzlyky.

Obžaloba argumentovala tím, že Spacey byl mimo, protože byl na drogách. Proto si na některé věci nevzpomíná jasně. „Je spousta věcí, které si Kevin Spacey nepamatuje,“ řekl Steigman. „Víme, že Kevin Spacey tehdy bral drogy, včetně kokainu, a hodně pil,“ uvedl právník. Spaceyho právníci ale oponovali tím, že Rapp na hercovu kariéru žárlí. Všimli si, že Rapp popsal, že byl uvězněn v ložnici, ale půdorys studiového bytu, který předvedli u soudu, ukazoval pouze velký otevřený prostor bez jakýchkoli dveří, které by jej oddělovaly od zbytku domu. „Hvězdným svědkem našeho případu byl půdorys,“ řekla Keller.

Spacey přiznal, že Rappa zná. Potkali se v klubu Limelight v době, kdy Rapp vystupoval na Brodwayi. V klubu byl i herec John Barrowman, se kterým flirtoval a pozval ho pak do svého bytu. Kvůli přítomnosti mladého Rappa ale v laškování s Barrowmanem dál nezašel. „Pan Barrowman na mě udělal velký dojem,“ prozradil Spacey. „Byl velmi pohledný a velmi okouzlující. Anthony Rapp vypadal jako dítě. John Barrowman vypadal jako muž,“ nechal se slyšet.

Vyhráno ale herec ještě nemá, protože kvůli obžalobě za sexuální trestné činy čelí ještě soudu v Londýně. V Británii mu za sexuální napadení hrozí šestiměsíční odnětí svobody nebo pokuta až v neomezené výši. Za donucení k pohlavnímu styku bez souhlasu pak až doživotní odnětí svobody. Jeho kariéra se prudce zastavila v roce 2016, kdy ho zhruba 20 mužů obvinilo ze sexuálního obtěžování a napadnutí.


Celebrity - další články

Doporučujeme