Dovedete si představit někoho jiného? Kteří herci se pokoušeli (neúspěšně) o role v Harrym Potterovi?

17. ledna 2022·Celebrity·Barbora Turková

Saoirse Ronan a Emma Watson (Zdroj: ČTK)

Zahrát si v kultovní sérii Harry Potter je sen každého herce a herečky. Na konkurzech se objevilo spoustu známých osobností, které se ale do filmu nakonec nedostaly. Kdo to byl a o jakou roli se ucházel? Seznam přinesl server Super.cz

Saoirse Ronan – Lenka Láskorádová

Saoirse Ronan se jako malá zamilovala do kouzelnického světa Harryho Pottera a toužila se stát jeho součástí. Na konkurzu se ucházela o roli bláznivé Lenky Láskorádové, kterou ale nezískala. Neúspěchem se ale nenechala odradit a dnes je úspěšnou herečkou. Shodou okolností se s Emma Watson, která si v Harrym zahrála Hermionu, potkala na natáčení filmu Malé ženy.

Hatty Jones – Hermiona Granger

Hatty Jones v době, kdy se ucházela o roli šprtky Hermiony, byla už známou herečkou. Proslavila se díky snímku Madeline z roku 1998. Tvůrci se rozhodovali mezi ní a Emmou Watson. Ta nakonec roli získala. Hatty se herectví přestala věnovat, na svém kontě má jen tři snímky.

Thomas Brodie-Sanster – Ron Weasley

Thomas Brodie-Sanster se do povědomí dostal jako roztomilý Sam z Lásky nebeské. V dětství se ucházel i o roli Rona Weasleyho, ale nakonec neuspěl. To ho podle jeho slov velmi zdrtilo. Přiznal, že na další konkurzy se musel pořádně obrnit, aby se z případných odmítnutí nesesypal.

View this post on Instagram

A post shared by Thomas Brodie Sangster (@samohtsangster)

Tom Felton – Harry Potter, Ron Weasley

Toma Feltona dnes známe jako představitele záporáka Draca Malfoye, kterého zahrál naprosto famózně. Jenže tenhle sympaťák se nejprve pokoušel o roli Harryho a poté o roli Rona. Nakonec mu připadla postava právě Malfoey, který se do svých spolužáků dost často navážel a kamarádi rozhodně nebyli.

Eddie Redmayne – Tom Raddle

Eddie Redmayne si tak trochu svůj “Harry Potter sen” splnil. V sáze Fantastická zvířata, která se odehrávají před Harrym Potterem, hraje hlavní roli Mloka Scamandera. Nicméně Fantastická zvířata nejsou u fanoušků ani u kritiků hodnocená příliš dobře. Herec je ale velkým fanouškem, a předtím se ucházel o roli mladého Voldemorta, tedy Toma Raddla v Tajemné komnatě. To mu ale nevyšlo. Také toužil potom, aby si mohl zahrát někoho z Weaslevic klanu, ani tam ale neměl štěstí.

View this post on Instagram

A post shared by Eddie Redmayne (@eddieredmayneofficialig)

Robin Williams – Hagrid

Zesnulý komik toužil po roli šafáře Hagrida. Robin Williams dokonce volal Chrisi Columbosovi, aby se přiznal, jak moc o roli stojí. Neuspěl, protože nebyl Brit. Cílem režiséra bylo obsadit, co nejvíce Angličanů a Robbie Coltrane byl velmi dobrou volbou.

Henry Cavill – Cedric Diggory

Robert Pattinson, který se nejvíce proslavil jako upír Edward ze Stmívání si ve čtvrtém díle zahrál Cedrika Diggoryho. O roli se ale ucházel Henry Cavill, který je nyní znám jako Zaklínač nebo Superman. Fanoušci dokonce zakládali petice, aby Cedrica hrál právě on. Ale neuspěli a Cedricem se stal Robert.

 


Celebrity - další články

Doporučujeme