Dvojnásobný držitel Oscara nejhorším hercem? Tom Hanks byl nominován na tři anticeny Zlaté maliny

26. ledna 2023·Celebrity·Redakce

Forrest Gump alias Tom Hanks. (Foto: Profimedia)

Ne vždy se člověku zadaří. Herec Tom Hanks, který je dvojnásobným držitelem Oscara, se letos možná stane nejhorším hercem. Je totiž třikrát nominován na anticenu Zlaté maliny, která je ve Spojených státech rozdávána za nejhorší herecké a filmové výkony. Informoval o tom server UNILAD.

Proslulé ceny Zlaté maliny každý rok oceňují to nejhorší z kinematografie. Jsou tak protikladem oblíbených Oscarů. A právě tento týden byly zveřejněny nominace, které všechny překvapily. Jedním z nominovaných je dvojnásobný držitel Oscara Tom Hanks.

Herec, kterého známe například z filmů Forest Gump či Zelená míle, tak možná získá další ocenění, na které ale nebude moci být vůbec hrdý. Nominace si vysloužil za roli Gepetta v Pinocchiovi, vedlejší roli plukovníka Toma Parkera v životopisném snímku Elvis a za “nejhorší pár na filmovém platně”, a to společně se svou latexovou obličejovou maskou a “směšným” přízvukem také ve stejnojmenném snímku.

“Tom Hanks je jedním z největších herců v oboru. Má za sebou čtyřicetiletou kariéru úspěšných projektů a jako takový má obvykle náš obdiv,” řekl Sky News spoluzakladatel nejhorších ocenění John Wilson. Slovnostní ceremoniál se uskuteční 11. března, tedy den před udílením cen Filmové Akademie.

Celebrity - další články

Doporučujeme