Fanoušci Harryho Pottera pláčou. Jejich milovaný Hagrid zemřel ve věku 72 let

14. října 2022·Celebrity·Dominika Číčelová

Robbie Coltrane (Foto: Profimedia)

Herec, komik a především představitel klíčníka Hagrida ve škole čar a kouzel v Bradavicích zemřel. Bylo mu 72 let a všichni milovníci Harryho Pottera pomyslně zvedají své rozzářené hůlky směrem k nebi. Postavu Hagrida a tedy i jeho představitele Robbie Coltranea zkrátka musí milovat každý, koho kouzelný svět čar a kouzel okouzlil. Informoval o tom portál iDnes.cz.

Další úžasný herec navždy opustil tento svět a nyní už spolu s Alanem Rickmanem shlížejí z nebe na všechny Potterheady, kterým tečou slzy po tvářích a zapínají televize nebo notebooky, aby si na počest Robbie Coltrana pustili první díl Harryho Pottera, kde právě Hagrid prozradil mladému Harrymu, že je čaroděj.

View this post on Instagram

A post shared by MuggleNet (@mugglenet)

Ačkoliv se Robbie proslavil především svou rolí Hagrida, hrál například i ve filmu Zlaté oko ze série o britském tajném agentovi Jamesi Bondovi. Zprávu, že Coltrane zemřel potvrdila magazínu The Hollywood Reporter hercova agentura WME. K jeho smrti se ihned vyjídřila například spirovatelka a autorka knih o Harrym Potterovi J.K. Rowling. “Už nikdy nepoznám nikoho, kdo by byl jako Robbie. Byl to neuvěřitelný talent, naprostý unikát, a já jsem měla to štěstí, že jsem ho znala, pracovala a smála se s ním. Posílám svou lásku a nejhlubší soustrast jeho rodině, především jeho dětem,” napsala ke společné fotografii s hercem.

Glasgowský rodák začal veřejně působit jako stand-up komik v klubech v Edinburghu a jako divadelní herec. Narodil se v roce 1950 jako Anthony Robert McMillan, později si ale změnil jméno na počest jazzové legendy Johna Coltrana, když v Londýně začal svoji filmovou kariéru. Role Edwarda „Fitze“ Fitzgeralda v britském seriálu Bedna (1993 až 1995) mu přinesla cenu BAFTA.

Nikdy nezapomeneme na jeho větu: Harryho Pottera budete moct sledovat klidně i za 50 let. Já už tu bohužel nebudu, ale Hagrid ano!


Celebrity - další články

Doporučujeme