FOTO: Jágr a jeho vyražené zuby. O první přišel před 14 lety, za další platil tisíce dolarů!

23. prosince 2015·Celebrity·Redakce

Snad každý hokejista by mohl vyprávět o tom, jak během zápasů přišel o několik zubů. A hvězdný útočník Jaromír Jágr není výjimkou. I jeho vyhlášený úsměv už byl během dlouhé kariéry často provětrán.

První zub ztratil Jágr v barvách Washingtonu v prosinci 2001. O dva roky později musel dokonce odříct svou účast na mistrovství světa, protože mu krátce před šampionátem krajan Pavel Kubina v zápalu boje vyrazil dva zuby a Jágrovi museli šrám v ústech zašít 15 stehy. Přímo na Štědrý 2004 ho zase při angažmá v Rusku trefila do úst o hokejku zvednutá střela protihráče. I s vyraženým zubem a třemi stehy hrál dál a dokonce vstřelil gól. 

Dentálního specialistu musel několikrát navštívit i během působení v New York Rangers. Poté, co v říjnu 2007 přišel v duelu s Tampou o dva řezáky, pronesl: “Zítra je Halloween, tak si aspoň nemusím kupovat masku!” A když se ho novináři ptali, jestli ty zuby byly pravé, rozesmál je Jágr další vtipnou hláškou: “Tohle gentleman nikdy neříká. Ale myslím si, že když za ně zaplatím 20 tisíc dolarů, tak moje jsou!”

V srpnu 2010 se při dalším angažmá v Omsku podrobil zákroku na klinice v Nižním Novgorodu, kde si nechal vytrhnout bolavý zub moudrosti. Nyní bude muset vyhledat zubaře znovu. Během úterního utkání NHL s Ottawou přišel o čtyři zuby, když jej zasáhla zvednutá hokejka protihráče. “Ztratil jsem pár zubů, ale zase jsem získal navíc nějakou rychlost, jak jste mohli vidět při úniku v prodloužení,” žertoval třiačtyřicetiletý veterán před novináři. 

Čtěte také: VIDEO: Jarda Jágr krvácel na ledě! Soupeř ho připravil o zuby

Celebrity - další články

Doporučujeme