FOTO: Karel Gott se sešel s dalajlamou. Po setkání Slavík vyjádřil jedno přání

19. října 2016·Celebrity·Redakce

Veřejnou přednáškou tibetského duchovního vůdce dalajlamy v pražské Lucerně vyvrcholil 19. října 20. ročník mezinárodní konference Forum 2000. Na přednášce poděkoval Čechům za jejich podporu Tibetu. Tu dalajlamovi mimo jiné vyjádřil také Karel Gott, s nímž se sešel.

“Rád bych se s vámi podělil o mimořádný zážitek, kterého se mi dostalo během dnešního setkání s Jeho Svatostí dalajlamou. Jsem vděčný za příval nové energie a vážím si chvil, jež naší rodině věnoval. Má ve svém konání naši plnou podporu. Přeji Jeho Svatosti i všem Tibeťanům více pochopení a soucitu všech dobrých lidí,” napsal Karel Gott po setkání s dalajlamou v Praze.

Veřejnou přednáškou tibetského duchovního vůdce dalajlamy v pražské Lucerně vyvrcholil 19. října 20. ročník mezinárodní konference Forum 2000.

Na přednášce poděkoval Čechům za jejich podporu Tibetu. Podle něj je důležitá pro Tibeťany i pro ideál nenásilného řešení tibetské otázky. Zároveň ale připomněl, že se už před pěti lety vzdal politických funkcí a nyní se zasazuje jen o ochranu tibetské kultury a životního prostředí.

Dalajlama připomněl, že už při jeho pondělním přivítání v Praze přišla na Hradčanské náměstí zhruba tisícovka lidí podporujících Tibet. “Jsem za to vděčný a vážím si toho. Je to důležité nejen pro šest milionů Tibeťanů, ale pro celý svět, pro ideál nenásilí,” řekl. Zdůraznil, že nenásilné řešení situace v Tibetu, který ovládá Čína, je jediné možné.

Autor: ČTK / ane

FOTO: Karel Gott / Facebook

Celebrity - další články

Doporučujeme