FOTO: Legendární hlasatelka Marta Skarlandtová se vrátila do televize! Jak se jí teď daří?

23. listopadu 2016·Celebrity·Redakce

Dlouhých 29 let byla oblíbenou hlasatelkou Československé televize. Po odchodu z Kavčích hor se ale stáhla do ústraní. Jak se má a co teď dělá Marta Skarlandtová (68)?

Skarlandtová se médiím dlouhé roky vyhýbá. Marku Ebenovi se ji ale podařilo přemluvit, aby vystoupila v jeho televizním pořadu Na plovárně.

Od roku 1965 až do roku 1994 pracovala paní Marta v Československé, později České televizi. Byla specialistkou na vícejazyčné moderování mezinárodních společenských akcí (například soutěží a festivalů společenského tance).

„Jednoho dne jsem šla pěšky od metra do České televize a uvědomila jsem si, že jdu do rachoty a že se těším, až skončí. Druhý den jsem dala výpověď,“ vyprávěla Ebenovi.

Na Kavčí hory se nicméně v dalších letech vracela jako externistka. Po roce 1994 moderovala i scenáristicky zajišťovala televizní pořad Nedělní ráno.

Takhle si můžete Martu Skarlandtovou pamatovat jako hlasatelku ČT. (reprofoto: Youtube.com)

Postupně ji ale začala živit nová profese – překladatelství. Jemu se věnuje dodnes. Díky paní Martě např. v češtině ožívají zahraniční divadelní tituly na scéně pražského Divadla Ungelt, kterému šéfuje její bratr Milan Hein. „Jeho zajímají hlavně hry, které ještě nebyly přeloženy. A ty svěřuje mě,“ dodala.

Do televize už by se Skarlandtová vracet nechtěla. „Mám svůj klid, nechtěla bych přijít o soukromí,“ řekla zcela vážně manželka kytaristy kapely KTO Zdeňka Skarlandta, se kterým má dceru Lindu.

Takhle Skarlandtová vypadá dnes. (foto: ČT)

Celebrity - další články

Doporučujeme