FOTO: Takhle slavily české tenistky další triumf. Strýcová musela skákat, aby se slávy dotkla

14. listopadu 2016·Celebrity·Redakce

České tenistky vyhrály v neděli třetí fedcupový titul za sebou a pátý za posledních šest let. A chuť hráčkám nechybí ani do budoucna, sešel se totiž vynikající tým.

“Máme široký kádr, jedna holka zastoupí druhou. V tom je naše největší síla, to říkám celou dobu. Bez toho to nejde. Nemůžeme z holek vyždímat všechno, ale tím, že pole hráček máme široké a tým se dá různě nakombinovat, šance pořád budou,” věří kapitán týmu Petr Pála. Pod jeho vedením tenistky za šest let vyhrály 16 ze 17 zápasů. 

V posledním finále ve Francii byly hrdinkami Karolína Plíšková a Barbora Strýcová, která v neděli naskočila do dvouhry za zraněnou Petru Kvitovou a uspěla i ve čtyřhře. “Já bych to nenazývala, že já jsem ta hrdinka nebo tak. My jsme jeden tým a každý se o to za celý rok zasloužil. Všechny jsme to vyhrály,” vykládala Strýcová, která jako nejmenší hráčka na stříbrnou mísu sotva dosáhla. “Musím poskakovat, abych se ho vůbec dotkla,” smála se. 

Obrovský kus práce odvedla Karolína Plíšková, která kromě čtyřhry odehrála i dvě dvouhry a při té první strávila na kurtu skoro čtyři hodiny! “Tenhle víkend byl asi extrémní,” řekla letošní finalistka US Open, která ve Francii odehrála tři zápasy a na kurtu strávila celkem sedm hodin a 50 minut. “Poslední čtyři moje Fed Cupy byly hektické, ale tenhle asi byl nejnáročnější. Naštěstí měl dobrý konec. Takže, jak se říká, konec dobrý, všechno dobré,” usmála se.

FOTO: facebook

Karolínu Plíškovou budete moci brzy slyšet na Frekvenci 1 živě.

V prosinci bude hostem Těžkýho pokondru!

 

Celebrity - další články

Doporučujeme