GALERIE: Od snowboarďáka přes agenta až k pozici režiséra. Jak se měnil Jiří Mádl

23. října 2016·Celebrity·Redakce

Populární herec, úspěšný režisér, a také scenárista. To vše už má na kontě Jiří Mádl, který dnes slaví 30. narozeniny. V nejbližší době se objeví ve snímku o zpěvákovi Petru Novákovi, dramatu o Mozartovi nebo cyklu portrétů osobností GEN.

Mádl se stal populární rolemi v teenagerovských komediích Snowboarďáci a Rafťáci, do ještě většího povědomí mezi mladými jej dostali Gympl a Vejška. Za film Děti noci na karlovarském festivalu získal Křišťálový glóbus. A zvládl i dramatické role ve snímcích Konfident nebo Colette, hrál i v historické koprodukci Bathory. Letos se objevil nebo objeví ve snímcích Lída Baarová Vlk z Královských Vinohrad.

Předloni navíc režijně a scenáristicky debutoval autorským filmem Pojedeme k moři, za který dostal řadu cen. Napsal scénář i ke komedii Celebrity s.r.o. a jeho druhým režijním počinem má být komedie Na střeše. “Předlohou jsem absolvoval studia scenáristiky v USA. Jde o příběh osamělého starého pána, jemuž do života vtrhne Vietnamec. Vymyslí spolu jakýsi riskantní plán a jejich spanilá jízda znamená zjevně nejlepší dobu jejich života,” prozradil k projektu, který musel už několikrát odsunout.

FOTO: www.blesk.cz, www.ceskatelevize.cz   

 

Celebrity - další články

Doporučujeme