GRATULUJEME: Herec Tomáš Töpfer dnes slaví 65!

10. ledna 2016·Celebrity·Redakce

Tomáš Töpfer se do nejširšího povědomí dostal až po čtyřicítce jako doktor Král v seriálu Život na zámku a vrchní strážmistr Arazím v Četnických humoreskách.

Vousatý herec s pohledem přátelského, někdy i rozmrzelého medvěda se narodil 10. ledna 1951 v Praze. Pochází z židovské rodiny, řada jeho příbuzných zahynula v koncentračních táborech. Vystudoval brněnskou konzervatoř a začátkem 70. let absolvoval Divadelní fakultu AMU.

Divadelní dráhu začínal v Ostravě, na přelomu 70. a 80. let působil v Činoherním studiu v Ústí nad Labem. Do Prahy se vrátil v roce 1983 do Divadla E. F. Buriana, v letech 1988 až 1998 byl členem souboru Divadla na Vinohradech. V roce 1995 stál společně s Eliškou Balzerovou u zrodu Nadace Fidlovačka, díky níž bylo v roce 1998 po rekonstrukci otevřeno Divadlo na Fidlovačce v pražských Nuslích. 

Kromě Četnických humoresek a Života na zámku si v televizi zahrál i v pokračování legendárního seriálu Nemocnice na kraji města. Z filmů je známá jeho postava doktora a později ředitele Sahuláka v básnické sérii Dušana Kleina. 

Od roku 2012 je ředitelem Divadla na Vinohradech. 

 

Celebrity - další články

Doporučujeme