Jak to vypadalo na pohřbu Josefa Abrháma? Co se dělo po něm? Pozůstalí truchlili, ale došlo i na smích

7. června 2022·Celebrity·Redakce

Pohřeb Josefa Abrháma. (Foto: Profimedia)

Poslední rozloučení s legendárním hercem Josefem Abrhámem dopadlo přesně tak, jak by si sám Josef jistě přál. Alespoň podle toho, co si myslel jeho syn Josef. Ten si přál, aby se celý obřad nesl v duchu vzpomínání na jeho tátu s láskou a humorem. Zásadní momenty z dvouhodinového obřadu a z hostiny, která následovala, přináší Blesk.

Datum 6. června není náhoda…

Obřad se konal v kostele sv. Anežky, kde proběhl i pohřeb manželky Libušky Šafránkové. Mezi těmi, kdo v pondělí promluvil, byla i herečka a Josefova kolegyně Eliška Balzerová. Spolu je lidé znají především jako doktora Blažeje a doktorku Čeňkovou ze seriálu Nemocnice na kraji města. “Malý Pepa mě požádal, aby tohle rozloučení bylo veselé a neplakali jsme, půjde to těžko. Nemám tak děravou paměť jako Dáša, ale já si vzpomínám na historku, kterou jsi mi povídal před dvěma roky. Maminka tě vystrojila a ty ses podíval do zrcadla a řekl jsi: Pepa je fešák,” pronesla Eliška Balzerová, která si rýpla do Dagmar Havlové, ta si totiž nemohla vzpomenout na veselou historku s Abrhámem.

Navíc Eliška prozradila, jak významné je právě datum 6.června, kdy se obřad konal. V tento den loňského roku totiž předčasně slavili narozeniny Libušky Šafránkové, která o den později nastoupila do nemocnice, kde následně zemřela.

Dagmar Havlová byla jen na skok

Rodinná přítelkyně Josefa a Libušky dorazila na pohřeb se zpožděním a ihned po své řeči musela odejít, jelikož neměla kde zaparkovat a autem zablokovala ulici. Během své řeči ovšem zmínila Josefův nejoblíbenější vtip. “Nebylo možné pachateli sejmout otisky prstů, protože na co sáhl, to ukradl…” Také zavzpomínala na jejich první setkání při natáčení filmu Holka na zabití. Tehdy ji prý Libuška poprosila, aby ohlídala, aby Josef nekoukal po holkách… a prý nekoukal.

Janžurová všechny rozesmála

Herečka Iva Janžurová všechny pobavila, ačkoliv to patrně neměla v plánu. Svou řeč si totiž napsala na papírky, které se jí rozletěly po zemi, když je vytahovala z kabelky. Tím, jak byly zpřeházené, pak její řeč nedávala příliš smysl a ztrácela souvislost. Pobavila tím nejen všechny smuteční hosty, ale také samotného kněžího, který byl mimochodem ten samý, který mluvil na pohřbu Libušky.

Nestárnoucí sestřička Ina

Na pohřbu promluvila i seriálová Ina, Andrea Čunderlíková, která je s hercem neodmyslitelně spjata díky seriálu Nemocnice na kraji města. “Je mi líto, že odešel tak skvělý člověk a taková herecká legenda. Natočila jsem s ním podle mého názoru krásný seriál, měla jsem možnost vedle něho být a něco se od něj přiučit. Ale hlavně – poznala jsem fantastického, chytrého a šarmantního člověka, který měl zdravou pokoru a smysl pro humor.”

Rozloučení s auty a společná fotka

Všechny potěšilo, že před kostel byly přistaveny dva zásadní vozy Josefa Abrháma. Slavný velorex z Vrchní, prchni! a Honda ze seriálu Nemocnice na kraji města, na kterou doktoru Blažejovi jeho milenka sestra Ina půjčila ze svého věna.

Stejně tak potěšila a možná i někoho trochu překvapila fotografie před rakví. Na ní nebyl sám Josef, jak tomu většinou bývá, ale usmívá se na ní společně s Libuškou. Mnozí se shodli na tom, že jsou už zkrátka zase spolu v nebi. 

A co se dělo pak?

Po skončení dvouhodinového rozloučení pozval syn, Josef Abrhám mladší, všechny na skleničku, aby tatínka jak se patří zapili. Kdo by čekal, že hosté seděli smutně nad sklenkami, tak se mýlí. Stejně jako sám Josef miloval humor a zábavu, tak se ve stejném duch nesla i následná hostina. Všichni se smáli krásným vzpomínkám a historkám, kterých mají s Josefem jistě víc než dost.


Celebrity - další články

Doporučujeme