Jedno oko nezůstalo suché. Herci z filmů Návrat do budoucnosti se opět potkali před fanoušky

16. října 2022·Celebrity·Redakce

Michael J. Fox a Christopher Lloyd (Zdroj: Profimedia)

Tohle bylo velmi dojemné a mimořádné setkání. Hvězdy snímků Návrat do budoucnosti se opět potkaly. Christopher Lloyd a Michael J. Fox se setkali v rámci Comic Conu v New Yorku. A jedno oko nezůstalo suché. Informaci uvedl web Nova.cz.

Michael J. Fox a Christopher Lloyd se stali populární hlavně díky komediální sci-fi sérii Návrat do budoucnosti. Dvojici Martyho McFlye a doktora Emmetta Browna milují diváci už 37 let a každé jejich setkání na veřejnosti je takovou malou oslavou. Teď se potkali po dlouhé době na newyorském Comic Conu.

A bylo to opravdu dojemné setkání, které rozplakalo nejednu osobu nejen přímo v sále. Nejprve se na pódiu objevil Fox, který předvedl gesto odkazující na jeho nezapomenutelné sólo ve filmu. Hned za ním za neutuchajícího potlesku dorazil i Lloyd. Když se na přivítanou objali, spustili příval slz u mnoha fanoušků. Gesto to bylo dojemné, plné přátelství a pokory.

Společně zavzpomínali na to, jak legendární trilogie vznikala a třeba i na to, že původně měl hrát postavu Martyho McFlye někdo jiný. Necelý měsíc natáčel režisér Robert Zemeckis s Ericem Stolztem, ale jeho výkon ho nepřesvědčil. Proto do role obsadil nakonec Foxe. Ten si se svým starším hereckým kolegou ihned padl do noty. „Chemie mezi námi fungovala od první scény a zůstalo to tak po celé tři filmy. A nezmizelo to mimochodem dodnes,“ okomentoval to představitel excentrického doktora, který se i v třiaosmdesáti letech stále objevuje v řadě seriálů a filmů.

Fox se už herectví nevěnuje, v roce 1991 mu byla diagnostikována Parkinsonova nemoc. Prvních příznaků si všiml během natáčení snímku Doktor Hollywood. Lékaři mu následně sdělili, že v následujících letech nebude moct pracovat, on se ale nevzdal a v herecké kariéře pokračoval dál. Ukončil ji až před dvěma lety a založil nadaci, která financuje výzkum léku na toto onemocnění a pomáhá v něm zvýšit povědomí ve společnosti.

Návrat do budoucnosti. (Zdroj: Profimedia)

S nemocí bojuje už přes třicet let, přesto se na ni snaží nahlížet z jiného úhlu pohledu. „Parkinsonova choroba je dar, který si neustále bere, ale za nic bych ho nevyměnil. Lidé jako Chris tu pro mě neustále byli, stejně jako mnozí z vás. Nejde o to, co mám teď, ale o to, co mi bylo dáno – hlas, abych pomohl ostatním,“ řekl Michael J. Fox při diskuzi s fanoušky a jen dokázal, jak bojovný je.


Celebrity - další články

Doporučujeme