Jeho cesta do Británie mu není přána. Soud odmítl poskytnout Harrymu policejní ochranu

22. ledna 2022·Celebrity·Barbora Turková

Princové Charles a Harry (Foto: ČTK)

Princ Harry by se rád vrátil do Velké Británie a vzal na návštěvu rodné země i své dvě děti. Pro tuto příležitost si chtěl pronajmout ochranku, ale tamní úřady mu to zamítly, A to i přesto, že by si ji princ platil ze svého. Informaci uvedl web AP News.

Právní zástupce vévody ze Sussexu uvedl, že princ Harry chce se svou manželkou Meghan a dětmi Archiem a Lillibet přiletět na návštěvu do Velké Británie z USA. Podle webu AP News je pro něj ale moc riskantní, aby to absolvoval bez policejní ochrany. Harry podal v loňském roce žalobu proti rozhodnutí ministerstva vnitra, které mu nedovolilo platit si ochranku, když je v Británii.

Kdyby se z jakéhokoli důvodu postavil u soudu proti vládě Jejího Veličenstva, bylo by to jak v říši surrealismu,“ uvedl komentátor královské rodiny Richard Fitzwilliams pro web Express. Podle něj by měl existovat „dostatek peněz, dobré vůle a zdravého rozumu, aby princ Harry nemusel stát u soudu proti ministerstvu vnitra“.

Podle komentátora má princ vzhledem k tragické smrti princezny Diany obavy o bezpečnost své rodiny. V prohlášení, které zveřejnili právníci vévody, uvádí, že„s nedostatkem policejní ochrany přichází veliké riziko“.  Když byl v loňském roce Harry v Británii, ochranku neměl. „Během jeho poslední návštěvy Spojeného království v červenci 2021 byla jeho bezpečnost ohrožena kvůli absenci policejní ochrany,“ uvádí prohlášení. Britská vláda odmítla detaily jednání komentovat.


Celebrity - další články

Doporučujeme