Jeho zhoršující se zdraví bylo veřejným tajemstvím. O nemoci Bruce Willise věděl celý Hollywood už dávno

1. dubna 2022·Celebrity·Barbora Turková

Bruce Willis (Zdroj: Profimedia)

Fanoušci byli v šoku, když se dozvěděli, že herec Bruce Willis trpí vážnou nemocí a končí s filmovou kariérou. V Hollywoodu byla ale informace veřejným tajemství a nikoho to vlastně nepřekvapilo. Informace přinesl Page Six.

Poruchy paměti i zapomínání replik. To je současný život Bruce Willise. „Náš milovaný Bruce se potýká s určitými zdravotními problémy a nedávno mu byla diagnostikována afázie, která poznamenává jeho kognitivní schopnosti…“ citovala rodina slavného herce. Pod prohlášením byla podepsána současná žena Emma Hemming, bývalka Demi Moore i všech pět dcer. Nemoc se projevuje různě. Od lehkých poruch vybavování slov až po úplnou ztrátu řeči a schopnosti jejímu porozumění.

View this post on Instagram

A post shared by Bruce Willis (@dobledebruce)

Rodina ale neupřesnila, jak na tom herec je. Jeho největší potíží je zatím to, že zapomíná, což ho trápilo už před zveřejněním diagnózy. Podle fotek z natáčení filmu American Siege z roku 2020 potřeboval sluchátko, do kterého mu členové štábu napovídali jeho repliky. „Jeho zhoršující se zdraví bylo veřejným tajemstvím. Opakovaně měl problémy s ovládnutím scénářů k filmům. Všichni to věděli, herci i štáb. Bylo stále těžší s ním něco natočit,“ uvedl zdroj.

Muselo se prý natáčet kousek od místa, kde herec bydlí, aby se o něj rodina mohla starat. I proto tvůrci začali používat dvojníka, který byl neustále na místě. Skutečný Bruce natáčel prý jen tři dny. „Začalo být naprosto zřejmé, že má problémy. Už nemohl hrát. Všimli jsme si u něj nějakých změn… Někdy, když jste s ním mluvili, se zdálo, že je trochu mimo, ale mysleli jsme si, že to nic neznamená,“ přiznal kaskadér Stuart F. Wilson, který Willisovi dělal dublera posledních 17 let. Další film s ním už nenatočí.

Kariéra Bruce Willise v posledních osmi letech šla spíše dolů než nahoru. Hercovi dokonce byla vytvořena speciální kategorie během cen Zlatá malina, což je herecká anticena. Na základě toho ji měl dostat každý rok. Poté, co se svět dozvěděl, o jeho diagnóze, se mu za to organizátoři omlouvají.„Možná to vysvětluje, proč chtěl v roce 2021 odejít s velkou slávou. Bruceovi a jeho rodině přejeme vše nejlepší,“ vzkázali s tím, že strukturu kategorií přehodnotí.

 


Celebrity - další články

Doporučujeme