K politice se prakticky nevyjadřují, teď udělali výjimku. Co vzkazují Ukrajině Kate s Williamem?

28. února 2022·Celebrity·Barbora Turková

Kate Middleton a princ William (Zdroj: ČTK)

Kate Middleton a princ William se k politice běžně moc nevyjadřují. Když Rusko zaútočilo na Ukrajinu, rozhodli se, že udělají výjimku a ke krvavému konfliktu se vyjádřili. Vzkaz zveřejnili na svých sociálních sítí.

Britská královská rodina se k jakékoliv politické situaci dle tradic vyjadřuje vždy velmi opatrně a zdrženlivě. Prince Williama a Kate Middleton ale okupace Ukrajiny nenechala v klidu. V minulosti se s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenskyjem osobě setkat.

View this post on Instagram

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@dukeandduchessofcambridge)

“V říjnu roku 2020 jsme měli tu čest setkat se s prezidentem Zelenským a první dámou, abychom se dozvěděli o jejich naději a optimismu týkající se budoucnosti Ukrajiny. Dnes stojíme za prezidentem a ukrajinským lidem, kteří statečně bojují za svou budoucnost,“ uvedli William a Kate na svých profilech na sociálních sítích a ke vzkazu přidali ukrajinskou vlaječku.

Vévodové z Cambridge pozvali prezidenta i jeho manželku před dvěma lety do Buckinghamského paláce jako svou vůbec první oficiální návštěvu od začátku covidového lockdownu. Ukrajinský prezident teď zůstává v hlavním městě své země se svým lidem a odmítá se evakuovat. Statečně tak čelí ruské agresi.

 

 

Celebrity - další články

Doporučujeme